Sunday, April 17, 2011

15. nädal - 5 trenni ja vale riietus

Selle nädala kokkuvõte - trennis sai käidud 5 korda. Nendest 2 trenni tulid ajaliselt üle 1 tunni ja 3 trenni natuke alla tunni. Päris korralik trenninädal.

Kõik trennid olid mägisemal või raskemalt läbitaval (mets ja lumi) maastikul. Kokkuvõtvalt saab öelda, et hea kerge oli joosta kõigil kordadel.

Mis aga nii hea ei ole, on riietuse valik ilmade soojenedes. Kui sooja oli väljas kuni +3, oli kõik korras - riietus õige, liiga palav ei hakanud. Siis oli väga kerge joosta. Kui nüüd viimastel päevadel on olnud +6 kuni +8, päike on paistnud, aga puhunud on kõva tuul, ei ole veel suutnud enda jaoks õiget kombinatsiooni leida. Kas on liiga palav või liiga külm.

Ilmselt see ongi natuke raske juhtum - kui joosta tuleb valdavalt lageda peal, kus üldjuhul puhub alati kõva tuul, lisaks veel kevadiselt soe päike ja selline keskmine temperatuur (6-10 kraadi). Lühikeste riietega jooksmiseks veel natuke jahe minu jaoks, aga milline kombinatsioon sobiks ülakehale pikkade riiete korral ?
Kui kellegil on välja pakkuda kombinatsioon, mis tal endal selliste ilmaolude korral toimib, oleksin väga tänulik - saaksin ka oma trennid kvaliteetsemaks!

Meri on ilus, aga mere lähedal joostes puhub peaaegu alati (tugev) tuul

7 comments:

Anonymous said...

kõige kindlam on siis vist joosta hallis, seal küll valesid riideid ei saa selga panna [:

Andres said...

Eks sellest liigsest hallis jooksmisest (kus on koguaeg +18 ja tuult ei ole) mul täna see riietuse probleem ongi:)

Anonymous said...

Jooksin õhukese polüsterist pikkade käistega pluusiga ja isegi sellega hakkas veidi palav täna. Minu jaoks täna oligi tegelikult lühikese vormi ilm. Võistlustel hakkan ilma käisteta vormiga jooksma alates +3kraadist juba.

dr Holden said...

Sama siin, 18 päeva täislühikeses (ilma mütsi, kinnaste ja sokkideta) seal kaugel ratast sõites ei olnud probleemi, täna kodumail kohe jama. Lühikeste pükstega külm ei olnud, kuigi vahepeal puhus tuul lume pealt üsna külma õhku. Ülevalpool oli 3 särki seljas ja hakkas liiga kuum, samas mäest alla tulles oli aga paras. Mine võta kinni, ehk siis katseta niikaua, kui õige leiad. Mina panen homsele sõidule kiivri alla mütsi (buffi) pähe, täna ei olnud ja peanupp külmetas.

Jooksu kohta ei oska veel kommenteerida, proovin homme ära ja siis!

Kaur said...

Minu sellise (6 kraadi) riietus on: spordisärk, spordipesu särk (odlo pikkade varrukatega), õhuke dressipüks, õhukesed jooksukindad, õhuke müts.

Ehk siis, üleval on poolteist kihti, mõlemad neist hingavad ja üldse mitte tuult pidavad. Täpsemalt reguleerin mütsi ja kinnastega - allatuult või metsa vahel joostes võtan ära, tuulisemas kohas panen tagasi.

Anonymous said...

Mina kasutasin eile, kui oli pilves ja +5 C, Odlo fliisi (tootenr 210502) ja Crafti õhukest tuulejakki (tootenr 194133). Täna, kus päike ja +10-12 C, aga tuult, Odlo Warm alussärki koos tuulejakiga. Eile isegi merinovillane müts, täna mütsita. Eile hakkas veidi palav, aga kuna ma tulen pärast jooksmist käies u 30-40 minutit koju tagasi, siis kokkuvõttes oli paras. Meie kliimas on +5..+10 ja tuuliseid päevi päris palju. Ma olen mõelnud, et tasub soojemalt riietuda; külma kannatab ära, kuid pikapeale tekitab see talumine stressi. Riietusele tuleb seetõttu tähelepanu pöörata. Odav see just ei ole, aga mitmeid asju saab suusatamise tarvetega ühitada. -Priit

Andres said...

Aitäh kõigile heade soovituste eest.

Leidsin Teie poolt väljapakutu alusel ka lõpuks endale tänalõunaseks trenniks sobiva riietuse:)