Saturday, April 16, 2011

Kahju küll, aga eesmärke tuleb muuta

Kõik ei ole läinud plaanide kohaselt, kaugeltki mitte. Seega, et ennast mitte enam kauem survestada algselt püstitatud eesmärkidega selleks hooajaks, on saanud paika uued, kujunenud olukorda arvestavad eesmärgid.

Kuna sügisel püstitatud eesmärke ei ole sel aastal enam kuidagi võimalik püüda, võib tulemuste mõttes lugeda selle hooaja juba ette ebaõnnestunuks. Aga sama seis ei pruugi kokkuvõttes üldsegi tulla emotsioonide poolel.

Arvestades, et kogu see aasta tuleb suure tõenäosusega läbida kiirjooksmise mõttes "käsipiduriga" ehk madalal pulsil, olen enda jaoks välja mõelnud eesmärgid, mis motiveeriks edasi jooksma nii sel kui järgnevatel aastatel:

1. Osaleda võimalikult paljudel jooksuüritustel ja saada läbi selle võimalikult palju positiivseid emotsioone, võistluskogemusi ja muidugi hea võimaluse peaaegu igal nädalavahetusel kodust kaugemale reisida/sõita;
2. Osaleda vähemalt mõnel võistlusel korraldajate vabatahtliku abilisena - saaks näha võistlusi teiselt poolelt. Esimene selline võimalus avaneb juba täpselt nädala pärast;
3. Hooaja lõpetuseks teha ikka ära üks TÕELINE MARATON. Kus see toimub ja mida täpsemalt endast kujutab ? Kes teab, see teab:)
4. Kõige põhilisem - et sügisel oleks huvi ja tahtmist uut ettevalmistusperioodi alustada.

Soovin omalt poolt kõigile, kellel ettevalmistusperiood on õnnestunud ja tervis korras, edukat ja tulemuslikku jooksuaastat!

Selle pildi tegemise ajal ma küll väga kindel ei olnud,
kas olen ikka veel jätkuvalt elavate hulgas:)

6 comments:

Anonymous said...

mis juhtus, et nii äkiline suunamuutus?

Andres said...

Olen viimased kaks kuud erinevate terviseprobleemidega maadelnud. Trenni on tehtud tunduvalt vähem ja oluliselt aeglasemate tempodega kui plaanid ette nägid. Ja kuna ei ole ka teada, millal terviseprobleemid lõplikult seljatatud saavad (igatahes olen kindel, et ühel heal päeval see juhtub!), siis on mõttekas kiirema jooksmise mõttes natuke aega maha võtta. Et hiljem, täiesti tervena, saaks jälle suuremate sihtide poole edasi püüelda!

Samas, mõõdukas tempos joosta saan, ka päris pikki vahemaid - üritan siis võtta sellest kehvast olukorrast parima. Ja ma arvan, et käesolev blogi sellest lähema poole aasta jooksul ainult võidab - peaks tulema osalemisi paljudes kohtades, kuhu muidu poleks jõudnud!

Anonymous said...

Lõpuks ometi hakkad lastehaigusest üle saama.

35+ inimesed võiks endale tunnistada, et kehaliselt liigutada võiks lihtsalt hea enesetunde pärast, mitte selle pärast, et kellestki kiiremini, kaugemale jne joosta vms.

Nüüd looja tegi lihtsalt asjad lihtsamaks...

Andres said...

Jah, igal asjal, mis elus juhtub, on oma põhjus.

Samas, ma mõtlesin selle peale kohe alguses, kui 35-aastasena uuesti jooksmist alustasin, kas jääda ainult enesetunde jaoks liigutama või tahta natuke rohkemat. Enda jaoks liigutamist saan teha ju veel mitukümmend aastat, lähemal paaril aastal tahaks ikkagi mõne kiirema jooksu ka teha.

Õnneks need terviseprobleemid ei ole seotud jalgade ega mootoriga - nii, et ei midagi kriitilist, lihtsalt natuke häirib ja nii ei saa täie jõuga teha.

Anonymous said...

ma loen siin, et planeerid oma treeninguid tempo järgi. Sa planeeri ikka pulsi järgi treeninguid. ma hakasin ka 36 aastasena ennast liigutama ja kaalu sain alla aastaga ja tulemused tulid teisel aastal. treeni targalt ja rahulikult madala pulsiga, sekka mõni lõigu ja tempotrenn ning võistlused aitavad kiirust ja kiirusliku vastupidavust koguda. Ja eesmärgid peavad vaatamata vanusele ikka olema, need loovad motivatsiooni. Selge on see, et ebareaalseid eesmärke pole vaja seada, aga liiga madalale pole lati mõtet seada. Mis tervisehädad need siis on? paisatb ju, et käed/jalad ja süda on terved.... nii, rt ära löö käega, võta veidi rahulikumalt.

Andres said...

Kindlasti ei löö käega:)

Terviseasjadest kirjutan ka, aga natuke hiljem, kui olen nendest probleemidest võitu saanud.

Milliste tulemusteni teisel aastal välja jõudsid ?