Saturday, April 2, 2011

Kas keegi on tarvitanud dopingut ?

Juba alates 24. veebruarist on Eesti meediamaastikul hakanud ringlema üks teema - kas Andrus Veerpalu ootamatu karjääri lõpp oli seotud dopingutarvitamisega või mitte. Teemat on koguaeg vaikselt edasi keritud, s.h. ühes tuntumas sporditeemalises blogis, saatjaks alati kümned kommentaarid. Täna jõudis siis teema lõpuks Postimehes suurema avaldamiseni.


Minu meelest on see juhtum eestlastele kuidagi eriliselt iseloomulik - kui sportlane teeb korralikke tulemusi, ülistatakse teda ja kantakse kätel, jagatakse raha heldelt. Ja kõike seda üle 10 aasta. Lõpeb karjäär ükskord ära, siis annavad osad inimesed endast kõik, et tõestada: sportlane ei olnud puhas, lõpetas nii, nagu ei peaks lõpetama jne. jne. Ma arvan, et seda teemat jätkub kindlasti veel väga pikaks ajaks. 
Eesti murdmaasuusatamist on ligi kaks aastakümmet süsteemselt arendatud. Peatreener Mati Alaveri juhtimisel on leitud vajalikud rahad, tehtud fantastilisi tulemusi, rõõmustatud paljusid, kes enne ei teadnud suusatamisest midagi.
Huvitav, kas suusakoondis mõne korraliku sponsori ka endale veel kunagi leiab peale seda kampaaniat, mis meedias nüüd üle kuu aja toimunud on ? Ja siis need samad ajakirjanikud kindlasti järgmine talv kirjutavad, et huvitav, mis Eesti suusatamisega lahti on ?


Kõige suurem paradoks seisneb minu jaoks selles, et nii Mati Alaver kui Andrus Veerpalu suhtlesid meediaga ise alati väga soliidselt. Ja kes neile nüüd täiega ära üritab teha ? Tee veel kellegile kunagi midagi head ja siis näed, mida tagasi saad ... 


See kõik tundub nii ebaõiglane.

1 comment:

Helve said...

jagan blogiomaniku arvamust