Saturday, April 16, 2011

Milline rada ootab ees homsel Rabajooksul ?

Linnas ringi käies tundub, et kevad on saabunud - enamus lumest on ära sulanud, tänavad on puhtad. Aga metsades on pilt hoopis teistsugune. Et teada, milline rada ootab ees homsel Rabajooksul Harku metsas, jalutasin raja täna hommikul läbi. Järgnevalt pildid rajast:
Stardisirge on paljulubav - täiesti lumevaba
Aga peale esimest vasakpööret avaneb selline rada :)
Harku metsas on lund veel väga palju

Siin peaks saama 2 nädala pärast juba enam-vähem joosta


1 km enne lõppu on ainulaadne koht rajal - võimalus mõned
sammud lumevabal maastikul joosta

Kui varem pole jalgu õnnestunud märjaks saada, siis finishisirgel
saab see viga parandatud
Kas me osaleme homsel jooksul ? Selles ei saa veel praegu liiga kindel olla, aga nagu ikka - hommiku on õhtust targem :) 

12 comments:

V66torav said...

Maastik ei n2e kyll eriti julgustav v2lja :P Aga noh igast rabamylgastes-p6ldudel-metsades trail running pidi nyyd uus mood olema :D Igatahes edu!

Andres said...

See rada küll hästi joostav ei ole. Igatahes mitte nende jaoks, kes üle 60 kilo kaaluvad :) Jalg vajub peaaegu igal sammul pealmisest lumekihist läbi. Need, kes homme ette võtavad, saavad hea trenni - peaasi, et jalad terveks jääksid!

Rünno Ruul said...

polnud see jooks enne plaanis, kuna aegasid ametlikult ei võeta ja need pildid ainult kinnitavad otsust :D
tegelt on homme pikk üle 3tunnine jooks plaanis ja kuigi varem mõtelsin sealt huvi pärast läbi joosta, siis nüüd mõtlesin ringi :D
ilmselt jääb lume pärast ära ka järgmise nädala kõrvemaajooks ja tempo selle asemel linnas 16km tempokrossi.

Andres said...

Kui aega saan, käin nädala sees Kõrvemaa ringi ka läbi, siis saab siin täpsema ülevaate, et mis ees ootab ja kas joosta ka saab või tuleks sinna niisama matkama minna :)

Andres said...

Üks tänane kommentaar Kõrvemaa rajaolude kohta ka:

Täna Kõrvemaa 19 km suuskadel läbitud. 80% rajast heade lumeoludega, 20% okkane ja vesine aga mitte kuskil peaaegu ei kohanud lumevaba kohta. Joosta on seal justkui raske

Anonymous said...

Ma jooksin eile rabajooksu rajal ja otsustasin, et võistlema ma sinna ei tule. Võistluskiirusel liiga vigastusteohtlik. Pole vaja enda hooaega ära rikkuda. Aga olen näinud et lumi ikka kahaneb iga päevaga. Vaatan enda maja ümber, et lumepiir on 4 päevaga kahanenud umbes 5-6 meetrit ja olles nüüd trepiesiselt kaugenenud vaarikate alla:)
Kõrvemaal osalen kindlasti aga.
L.V

Andres said...

Ma ka ei osale homme. Kõrvemaal tuleb juba sellepärast osaleda, et osavõtutasu on ammu makstud:)

Aga homme jookseme samal rajal, kus oli Nõmme maanteejooks.

Unknown said...

Kus see Nõmme maantejooks asus, asub ? Käisin ka seal Rabajooksu rajal ja jalutada ju võiks sellel aga vaatan parem F1 te. Ja kui siinseid komme lugeda siis Kõrvemaal on 23 dal e nädala pärast ju ikka mudru. Krt just kavatsesin ülekande teha 16 km le:(

Andres said...

Nõmme maanteejooksu rada (5 km) algab Nõmme Spordikeskusest, siis "hobukast" üles, mööda tänavaid Nõmme turu poole ja siis tagasi, sellest samast "hobukast" alla ja Spordikeskusesse tagasi.

Kõrvemaa oludega, kui kõik läheb plaanide kohaselt, plaanin tutvuma minna järgmisel kolmapäeval või neljapäeval. Siis on selge, kuidas seal laupäeval seis on ja millist jooksu seal teha saab!

Anonymous said...

Praegu sulab lumi ikka iga päevaga. Vaadates sinu pilte, kus mõnel pool raja ääres juba musta maad väljas, siis päev varem samas kohas oli need kohad paksu lume all. Tänagi kodu juures vaatasin, et seal kus hommikul lumehang veel oli, siis päikese käes lõunaks juba veelomp. Ise tegin täna vähe tempokamalt uute kergete treeningsussidega (saucony mirage), tempokama jooksu Vääna-Jõesuust Õismäele ja muljed positiivsed...samm oli kerge, suss toimis, ilm päikseline ning tuul tagant ja keskmine tempogi mõni sekund alla 5 min/km....trassi pikkus 20.42km

L.V

Andres said...

Tubli. Võistlushooaeg läheneb, tempo tõuseb!

Loodan ka, et ülejärgmisest nädalast saab metsa harjutama - ega see pidevalt mööda asfalti jooksmine jalgadele head ei tee.

Anonymous said...

Mul just vastupidi. Asfaldil jooksmine on nagu palsam jalgadele. Metsas juurikate vahel eriti ei istu, kuigi jälle metsas on ilus ja näeb asju mida linnas asfaldil joostes ei näe. Näiteks sügisel rabajooksu ringil joostes jalutas keset metsasirget mulle vastu metskits-vaatas suurte tumedate silmadega mulle vähem, kui 10m kauguselt otsa, nähes et ma ohutu jätkas oma tegemisi. Täna põllul toonekurepaar andis minu lähenedes endast häälekalt märku....olen kohtunud ka karuga jne.

L.V