Sunday, April 24, 2011

Ümber Viljandi järve jooks - algava nädala jooksjate suursündmus

Kahtlemata on ümber Viljandi järve jooksmine algaval nädalal enamiku jooksjate jaoks tähtsündmus. Nii ka loomulikult meie jaoks.

Minu ajalugu ümber Viljandi järve jooksmisel/kõndimisel piirdub kõigest kolme korraga ja sai alguse aastal 2007. Tagantjärgi ei teagi, mis mind sinna starti aastal 2007 ajas - see oli aeg, kus kehakaal hakkas lähenema kolmekohalisele numbrile, vormi ei olnud mittemingisugust ja pudel veini oli igaõhtuseks kaaslaseks. Aga millegipärast ma ikkagi 1. mail 2007 Viljandi järve äärde sõitsin, õnneks küll mitte jooksma vaid kõndima. Eelmisel õhtul oli küll optimistlik tunne - laenasin isegi oma isalt pudeli valget veini, et peale edukat "võistlust" oleks midagi head ikka juua ka. Kepikõnd sai ette võetud koos Viljandis elava kolleeg T-ga, kes oli küll vist minust natuke paremas vormis, aga lõpuni me koos püsisime. Aeg tuli natuke üle 1:40. Koju tagasi jõudes kella 4 paiku oli kohe suund voodisse ja magama - kuni järgmise hommikuni. Vein jäi muidugi joomata:)

Järgnes väike paus - aasta 2007 ja olematu vorm oli veel meeles, aga 2009 aastal olime uuesti kõndijatena platsis. Seekord oli plaanis käia koos G-ga, kes oli end enne tutvustanud kui väga kiiret käijat:) Viljandi kolleeg T oli samuti platsis. Esimese kilomeetri käisimegi kolmekesi koos, aga siis selgus, et G ikka sellises tempos enam kaua ei püsi ja T läks kaugele eest ära. Lõpptulemused siis sellised, et T aeg oli 1:39 ja meil 1:56. Tuleb veel öelda, et G võitlushimu oli kuni finishini nii suur, et kui ta vaatas, et ma hakkan lõpus liiga ligidale jõudma, sain ma kõnnikepiga väikse löögi kõhtu ja nii ta enne mind lõpetaski:)

Aastal 2010 olin esimest korda jooksjana stardis. Olin just nädal enne Suurjooksu alustanud oma uut nö. jooksjakarjääri (varasem lõppes 1993.a. talvel) ja teinud ka 2 trenni - Kõrvemaa Kevadjooksu ja niisama ühe jooksu Tallinnas. Muidu oli kogemus positiivne - enamuse distantsist jaksasin isegi joosta, kõige huvitavam oli muidugi olukord finishis, kus korraldajate poolse nö. kingitusena sain tühja Adidase paberkoti - ei mingit lubatud medalit ega midagi. Selle jooksu kogemused said ka siia kirja pandud.

 Mida on oodata sellelt jooksult ? Olen rahul, kui enesetunne on sama hea, nagu peale eilset Kõrvemaa Kevadjooksu. Kui eelmise aasta aega parandaks ca. 20 minutit, oleks ka igati hästi. Eelkõige ootan aga ilusat ilma, head korraldust ja rõõmsaid jooksjaid!

PS. Homme vaatame järgi, millises seisus see rada siis on 6 päeva enne starti.

No comments: