Friday, May 6, 2011

Sel sügisel osalen Tallinna Maratonil!

Nii, lõpuks ometi on ka kaalude tähtkuju esindajal enda jaoks oluline otsus langetatud. Maraton, millel sel aastal osalen, on välja valitud. Valik oli raske ja valida oli päris paljude variantide vahel, aga otsus tuli lõpuks ikkagi lihtne ja pragmaatiline - Tallinna Maraton septembris.

Milliste maratonide vahel valik toimus ? Algul oli kindel plaan minna novembri teises pooles Firenzesse, siis olid veel mitmed variandid Euroopas ja vägagi atraktiivsena tundus ka Haanja100 (100 km jooks). Aga valik jäi ikkagi Tallinna Maratoni kasuks, sest:
- see toimub kodu lähedal, hea ligidal minna ja pärast tagasi tulla;
- rada on tuttav ja sobiv;
- kõige tähtsam: septembris saab täis 1 aasta, kui olen jälle jooksutrenni teinud ja enam pikemale ei jõua seda esimest hooaega venitada - väsimus on selleks ajaks juba kindlasti kallal;
- kindlasti väga hästi korraldatud maraton.

Muidugi oleks atraktiivne joosta maraton kusagil suuremas linnas, aga hinnates reaalselt oma vormi, siis tundub, et kõige paremini saan enda vormi realiseerida siinsamas Tallinnas - ei ole pikka ja väsitavat reisimist ja muud väsitavat, mis alati kaasneb kaugetele maadele minekutega. Ja suurtes linnades võib ju sel sügisel niisama ka käia, ei pea seal tingimata maratoni jooksma:)

Miks mitte Haanja100? Olen seda teemat pikalt mõelnud ja tegelikult on see võistlus minu jaoks väga atraktiivne, aga õnneks suutsid minu blogi kommentaatorid mulle vägagi hästi selgeks teha, et see võistlus ei ole vähemalt veel sel sügisel minu jaoks - sellisesse vormi ei saa ma kuidagi, et maastikul korralikult 100 km ära joosta. Haanja100-ga on mul siiski omad plaanid, aga jäägu nendest rääkimine sellesse aega kui need plaanid on realiseerunud.

Millist aega loodan Tallinna Maratonilt ? Panin täna õhtul enda jaoks miinimumeesmärgi paika, millega võiks rahule jääda. Eks siis septembri keskel ole näha, kas õnnestus (miinimum)eesmärk saavutada või mitte.


3 comments:

Anonymous said...

Praegusel hetkel on väga tähtis, et suudad maratoniks valmistumisel sihikindlust säilitada. Et jälle esimeste raskuste ja tagasilöökide ilmnemisel ei kuuleks me loobumisotsusest. Loodan, et seda ei juhtu. Edu valmistumisel!
Rada küll suhteliselt kiire, kuigi päris palju kärbib minuteid mereäärsel trassil tuul, ning mõlema ringi viimased 3km on maratoni kohta suht mägised.

L.V

Andres said...

Aitäh! Loodan ka omalt poolt, et tagasilöögid ükskord ära lõpevad. Kõige rohkem on need iseennast ära tüüdanud.

Anonymous said...

Ise samuti loodan Tallinna maratonil head aega. Eelmine aasta kuigi jooksin iseenda pingerea (17 maratoni) 3. aja ja rekordist vaid 3 min kehvama aja, siis olin ikkagi päris pettunud, kuna lootsin oluliselt parem olla. Aga tol päeval oli jalg algusest peale pehme ja head jooksurütmi ei leidnudki.

L.V