Tuesday, May 3, 2011

Tartu Jooksumaraton - selle nädala rahvasportlaste tippsündmus!

Kahtlemata on Tartu Jooksumaraton oma 23 km-se distantsiga selle nädala rahvasportlaste tippsündmus. Ise ei ole küll Tartu Jooksumaratonil osalenud, aga olles käinud Tartu Rulluisumaratonil kolmel korral, on selge, et tegemist on väga hea korraldusega spordiüritusega.

Miks ma sel aastal Tartu Jooksumaratonist siis osa ei võta ? Peale Viljandi Suurjooksu sai see otsus tehtud, et järgmine võistlus on 4 nädala pärast. Teen korralikult trenni vahepeal. Lühematel distantsidel. Pehmelt öeldes piinlik on olnud protokolle vaadata peale seniseid selle aasta jookse. Ei ole harjunud ja ei meeldi midagi halvasti teha. Nagu ütles kunagi ühes trennis laskesuusataja Kristjan Oja: "Kui te ei saa täna selle harjutusega hakkama, harjutage vahepeal natuke ja tulge siis tagasi. Ärge hakake siin jõusaalis mingit nalja tegema." (1992) Eks siis harjutangi vahepeal Pirita metsas ja natuke aega ka Haanjas ja maikuu lõpus prooviks uuesti!

Aga kõigil, kes on vormis, soovitaks kindlasti Tartu Jooksumaratonist osa võtta. Üritus on Eesti mõttes superkorraldusega, rada kulgeb ilusas looduses ja osalemas on väga palju inimesi.

On ainult üks asi, mis mulle muret teeb. See on osavõtutasu, mis on tõusnud suurematel üritustel päris kõrgeks. Minupoolne ennustus on, et sama trendi jätkudes ei püstitata enam järgmistel aastatel paljudel rahvaspordiüritustel osavõtjate rekordeid. Saan aru ka korraldajatest, aga osavõtjana kaalun ikka väga tõsiselt, ükskõik millise üritusega ka tegu ei oleks, et kas ikka maksta üle 20 EUR-i või mitte.

Ja muuseas, minu number on üle ja ootab uut omanikku. Saab oluliselt odavamalt kui tänane registreerimistasu. Kellel huvi, kirjutage andreskeba@hotmail.com

Tartu Rulluisumaratonil

No comments: