Wednesday, August 24, 2011

Sobivaim päev nädala raskeimaks tööpäevaks - ikka kolmapäev

13-tunnine tööpäev on just natuke aega tagasi lõppenud. Iga nädal tuleb üks selline natuke pingelisem ja raskem tööpäev teha.

Olen mõelnud, milline päev on nädalas sobivaim nö. pikaks päevaks (12-16 tundi) ? Minu jaoks on osutunud sobivaimaks kolmapäev ja seda mitmel põhjusel:
- sobib treeningkavas kõige paremini puhkepäevaks;
- see päev tundub olevat paljudel ettevõtlusega seotud inimestel üks nädala aktiivsemaid päevi ja kõik on ka nö. olemas;
- kuna väga pikk ja pingeline tööpäev väsitab kahtlemata oluliselt rohkem kui tavaline tööpäev, siis on oluline see teha nii, et peale seda päeva jõuaks ikka nädala lõpuni korralikult vastu pidada;
- peale kõige pingelisemat päeva on tunne, et töönädala lõpp on peaaegu käes - vaja ainult natuke veel pingutada:)

Miks ma sel teemal nii pikalt peatun? Sest varasemast olen tähele pannud, et planeerides pikka (teinekord on ka 2 sellist päeva nädalas) tööpäeva valesti, võib see lisaks suuremale väsimusele  ka trennidele pikema aja jooksul kehvasti mõjuda.

Tänane pikk tööpäev nägi välja selline:
- Äratus 5.50
- Ettevalmistus tööpäevaks
- 6.45 Väljasõit Tallinn-Elva
- 10-11 Elvas
- 11.30 - 16.30 Tartus
- 19.00 Kodus tagasi

Peale vaadates tundub lihtne, aga tegelikult - üle 450 km autoroolis, sellest esimene pool väga suures udus; kogu päev täis järjest toimuvaid kohtumisi. Aga tänases päevas oli ka midagi teistsugust - vahepeal jäi 30 minutit vaba aega ja see möödus jalutuskäiguna Tartu kesk- ja vanalinnas. Sellist vaba aega võiks tihedamini tekkida, eriti nii ilusate ilmadega nagu täna on olnud!

Aga homme ootavad ees oluliselt kergem tööpäev ja järjekordne jooksmine:)

Pilt tehtud ikka Tartus, kus siis veel:)

No comments: