Sunday, September 11, 2011

SEB Tallinna Sügisjooks 2011

Tänase päeva saab kokku võtta kahe ilusa sõnaga: Perfect Day. Juba hommikul ärgates oli selge, et täna on kerge joosta - hea väljapuhanud tunne oli. Aga siis ei olnud veel teada, et see kõik seekord nii kergeks osutub:)

Kuna jooksule sai (ümber)registreeritud väga hilja, sain stardinumbriks 7808. Stardikoridoris sain ka veel mõnesajast osalejast ettepoole ja nii see jooks positsioonilt ca. 7000 algaski. Start! Läks 2 minutit ja läbisin koha, kust aeg läks käima. "Nautige ilma!" - oli lause, mis mulle stardist meelde jäi. Ja nautisingi, sest joosta ju ei saanud - või ma ei osanud nii suure rahvamassi sees. 2 km läbi - aeg 14 minutit; 3 km - 20 minutit. Kui enne starti olin mõelnud, et äkki õnnestub selle massi kiuste kuidagi 56 minutiga hakkama saada, siis 3 km järel oli enam kui kahtlane, kas alla tunni tänane aeg tuleb.

Kilomeetrid 5-7 olid küllaltki hästi joostavad, aga sealt edasi läks ikka päris aeglaseks - rada läks kitsamaks ja mis seal ikka ... Kuna 1 tunni alistamine oli ikka pidevalt silme ees, siis tuli viimane km ikka väga korralikult  pingutada - läks see ca. 4.40-ga. Õnneks oli seal ruumi jooksmiseks piisavalt.

Distants: 10km
Aeg: 59.41
Koht: 2918

Seega - möödusin rajal ca. 4000 jooksjast 10 km jooksul, sain tehtud korraliku tempojooksu, ilm oli ilus ja ei jäänud ka mingit tunnet, et oleks võinud palju paremini minna. Ma lihtsalt ei suutnud täna enam rohkematest mööda joosta. Ja järgmiseks aastaks on kindlasti parem stardikoht ka olemas:) Ja muidugi - järgmise stardini on jäänud 6 päeva.

Leia siit pildilt selle blogi autorid ..

17 comments:

Rünno Ruul said...

tubli, alla tunni!

Andres said...

Ma tänan. Ja mis minu jaoks kõige olulisem - see on üks esimesi kordi sel aastal, kui enda jooksust jooksuvõistlusel on jäänud hea tunne.

Anonymous said...

tore et nii hästi läks :)

Tauno said...

Tubli jooks! Käisin ise ainult nautimas ja vaatamas kuidas tuhanded tublid lõpetasid, võimas oli vaaddata seda suurt-suurt spordisõprade hulka. Endal süda verd tilkumas, et ise osaleda ei saanud see aasta, aga seda enam ootan juba järgmist hooaega!

Andres said...

.. kui tuled lühemale distantsile (10 km), siis tänase põhjal soovitan võimalikult vara ära registreerida - saab parema stardipositsiooni.

Võistlejaterivi lõpust oli küll ka omamoodi tore alustada, aga järgmine kord stardiks hea meelega eestpoolt:)

dr Holden said...

Mis kuradi parem stardikoht järgmiseks aastaks?!? Täna startides maratonis 1300 pealt sai kohe jooksma hakata, ok 30 peal enam ei jooksnud, aga see oli oma süü. 10km ei ole ikka sinu distants...

Andres said...

Kuidas maraton 3 nädalat peale Ironmani oli? Oli raskem ka kui kahel eelmisel korral olnud on?

Igal juhul on mul endal plaanis sel sügisel veel mitmel jooksul osaleda - lühim saab olema 5 km ja pikim .. eks siis paistab, palju jõudu on.

Aga sellel sügisel valin edaspidi võistlused, kus on pigem vähem osalejaid - viimased 3 nädalavahetust on rajal võideldud küll:)

ixs said...

Päris hea! Kui eesmärk oli alla tunni ja see sai tehtud siis on ju kõik ok! Äkki kirjutad ka nendest jooksudest kus on võistlejaid natuke vähem. Ise ka ei taha praegu joosta suurtel jooksudel:).

Andres said...

Esimene on järgmisel laupäeval Jõhvis ja teine ülejärgmine pühapäev Pirital. Aga panen lähiajal kirja, mis ma leidnud olen - kuni oktoobri lõpuni.

Anonymous said...

Ma pole küll mingi soovitaja, aga soovitaks minna samm sammult. 1-2 aastat 10't joosta, siis poolmaratoni ja kui korralik põhi on all alles siis minna maratoni peale.
Ei meeldi mulle see 3 kuuga trollijuhiks maania. Pole ju mõtet minna maratonile jalutama.
Aga tänase jooksu kohta ütlen vaid, et väga hea, see nii tagant alustamine oleks demoraliseerinud nii mõnegi mehe.

Andres said...

Sel sügisel proovin väga erinevaid võistlusdistantse - alates 5 km-st - vaatan, millised neist kõige rohkem sobivad/meeldivad.

Tegelikult on maraton kõigest üks võimalikest valikutest - ega enam-vähem sama raske on nt joosta 10 km, kui seda täiest jõust teha. Aeg on küll oluliselt lühem, aga pingutus ka oluliselt intensiivsem.

Aga see kõige tagant alustamine oli tõesti väga raske. Hea, et enne ei ole sellise asjaga kokku puutunud - oleks jäänud veel startimata:)

Anonymous said...

Sinu kõrvalt alustades oli võimalik keskpärasel jooksjal probleemideta 1300 sisse joosta, nii ka tehti, seega sinu nõrka aega pole vaja vabandada massiga vaid vormiga.

Andres said...

Loomulikult - mida parem vorm, seda kaugemale jõuab ka tagant alustades. Selge on ka see, et oma vormiga ma liiga rahul olla ei saa.

Minu aeg oli eile minu jaoks igati OK ja siin ei ole ühtegi vabandust otsitud - lihtsalt kirja pandud, milline mu jooks eile oli ja kuidas endale tundus. Nagu kohe loo alguses on öeldud - Perfect day.

Gea said...

Väga hea, Andres!

Kaur said...

Ühelt poolt - tore, et jooksid.

Aeg - kui ise rahul oled, siis pole meil suurt kobiseda.

Aga mul on ikka tunne, et sa treenid kuidagi liiga malbelt. Mahus vist üsna palju, aga liiga rahulikult. Kõik loetud materjalid ütlevad, et nii 10 km kui maratoni jaoks on vaja ka korraliku pingutusega trenne. 10 km on ju jooks "piiri peal" ja kui sa pole selle lähedal kordagi treeninud, siis miks peakski hea aeg tulema? Kõik need 130 pulsiga sörgid on toredad, aga no see on põhivastupidavus, mille PEALE tuleb ka midagi ehitada. Kuid just seda pole siit loetud... Ühtegi trenni, mille lõpus sa ütleks "oli raske!", pole ma sul näinud.

Ma ise pole muidugi mingi asi jooksja ja ehk ei peaks arvamust avaldama... Nii et kui soovid, ära avalda mu kommentaari, aga võta mõtlemiseks ikka!

Kui jooksed Kadrioru kandis, võiks kunagi koos rajale minna ja mõtteid vahetada. Kaur@obs.ee, jooksen aastaringselt.

Andres said...

Jah, nii võib öelda küll, et ühtegi päris rasket trenni tehtud ei ole. Siin on peamiseks põhjuseks olnud tervisega seotud probleemid. Kuna tundub, et tänaseks on saanud need lõpuks lahendatud, olengi ette võtnud sügisel võistlused raskemate trennidena. Igal võistlusel oma eesmärk - kus teha tempojooks, kus lihtsalt nö. "nautida ilma", kus pingutada täiest jõust. Vahel muutub ka eesmärk võistluse keskel, nagu eile.

Kuigi mul olid (uuesti) jooksma hakates kõrged eesmärgid, pean täna rahul olema sellega mis on ja proovima siit paremini edasi minna. Loodan, et õnnestub! Ja kui ei peaks õnnestuma, siis mis seal ikka .. vähemalt endast parima annan igal juhul, et lõppude lõpuks ka kiiremas tempos jooksma saada.

Koos võiks rajale minna küll - kasvõi juba järgmisel nädalal. Võtan ühendust.

Gea said...

2011. aasta osalejad numbrites http://www.epl.ee/news/eesti/rekordeid-tais-jooksupaev-toi-tuhanded-harrastajad-tanavatele.d?id=57582720

Koos lastejooksudega oli osalejaid kokku 17 884!