Saturday, March 3, 2012

Puhkus arvutist, telekast ja Eesti elust

Kätte on jõudnud märts ja kohati on juba head võimalused asfaldil jooksmiseks. Kevad hakkab lähenema ja esimesed jooksuvõistlused samuti.

Märtsikuuga seondub veel huvitavaid võimalusi - märtsikuus muutuvad inimesed palju rõõmsamaks (päike teeb oma töö!), mis annab näiteks müügimeestele hea võimaluse näidata paremaid tulemusi kui nö. hallidel kuudel; ilmad muutuvad soojemaks ja väljas liikujaid tuleb juurde ning nagu ütles sel nädalal Evelin Ilves, sobib märtsikuu ideaalselt paastumiseks - nii toitumisega seonduvalt kui ka laiemalt - interneti, teleka ja telefonisuhtluseni välja. Artikkel ise on SIIN. Head mõtted! Eriti artikli viimases osas.

Kõike eelnevat kokku võttes on kätte jõudnud õige aeg Eestist ära sõitmiseks, et vaadata ringi, mis mujal maailmas toimub ja kas see Eesti elu on ikka nii vilets kui siin pidevalt ringi liikudes tunduma on hakanud. Kahtlustan küll, et peale ärakäimist see tunne veelgi võimedub, aga eks siis ole näha.

Pealkirja juurde tagasi.

- Puhkus arvutist. Lisaks muule positiivsele ka ideaalne loovusharjutus - tööasjad peavad ikkagi tehtud saama, sõltumata arvuti olemasolust. Kuidas seda teha ilma arvutita kui suurem osa suhtlusest on muutunud interneti põhiseks? Olen seda ka varem proovinud ja tuleb öelda, et tulemused paranevad võrreldes tavapärase olukorraga;
- Puhkus telekast. Viibides Eestist eemal, on telekas küll vist viimane asi, mille vaatamine pähe tuleb ja tegelikkuses puudub selleks üleüldse vajadus ka kodus olles;
- Puhkus Eesti elust. Ühelt poolt tundub kõik hea - riigi rahandus on korras ja tuuakse Euroopas kõigile eeskujuks; riigijuhid on sportlikud ja näevad head välja; riigil võlgu ei ole ja tume tulevik ei ähvarda. Aga teiselt poolt - see riik jookseb inimestest aina kiirenevas tempos tühjaks; arstiabi järjekorrad pikenevad pidevalt; politsei ei võta tõsiselt isegi selliseid kaebusi, kus mõnda inimest ahistatakse pika perioodi jooksul paarisaja kõnega päevas; riigijuhtide sõnade ja tegude kattuvus muutub aina küsitavamaks. Mulle isiklikult meeldib siin riigis elada aina vähem ja vähem. Aga et mitte ainult niisama rääkida, hakkan tegutsema - päris suur osa sellest aastast kulub mööda maailma ringi vaatamisele - kuidas mujal elatakse ja asju aetakse. Et jõuda ise selgusele, kas ja mis siin ikkagi head on või ei ole.

Ja nagu on öelnud need, kes rohkem reisivad - viimasest sihtkohast Estonian Airi peale istudes ära ainult Eesti ajalehti lugema hakka - kogu see negatiivsus, mis sealt vastu vaatab, võib rikkuda kogu reisi positiivsed emotsioonid ära.

Niiet järgmisel nädalal on võimalik joosta teistes kohtades - kus täpsemalt ja millised need kohad välja näevad, sellest kõnelevad fotod juba hiljem.


3 comments:

Anonymous said...

head puhkust arvutist, telekast ja eestist ! jään huviga pilte ja elamusi ootama ;)

Andres said...

Järgmisele maailma-avastamisele, mis on plaanitud suve algusesse, on grupis veel 1 vaba koht, niiet kui kiirelt tegutsed, saad sinna ka ise kaasa tulla :)

Anonymous said...

Panen selle vaba koha kinni siis :P