Sunday, July 21, 2013

Nädala lõpetas rattasõit

Töönädala lõpus valitsenud kehvad rulliilmad vahetas eile hommikul välja suurepärane rulliilm. Eile kell 13.00 olid siis Lillepi pargis 20 soojakraadi, päike, korralik tuul, 1 rullsuusataja, 1 rullitaja ja mina. Ideaalne treeningkeskkond :)

Ka eilne plaan nägi ette rullidel 10 km. Selle nädala põhjal saab öelda, et sõit läheb iga korraga nagu iseenesest kiiremaks ja samm kergemaks (tõusudel). Eilne 10 km möödus ajaga 29.33. Kogu eilse trenni ajal jälgisin ühte tehnilist elementi - tõuked läbi kanna. Esimesed 5 km oli kõik OK, aga siis hakkas kuidagi automaatselt tõukekese kannast ettepoole minema ja pidi jälgima, et natuke tahapoole tagasi tuua. Eilse põhjal tundus nii, et kui natuke hakkas väsimus tulema uisuasendi hoidmisel ja asend muutus püstisemaks, läks tõukekese ka kohe kannast ettepoole. Tuleb selga veel tugevamaks saada, et jõuaks vabamalt ja pikemalt madalat asendit hoida. Pärast uisutamist traditsiooniliselt jõuharjutused.

Täna õhtul ootas ees rattasõit - kodunt Pirita metsa, seal erineva raskusastmega ringid ja koju tagasi. Sõit algas huvitavalt - kui olin 2 minutit sõitnud, hakkas ootamatult sadama ja sadas ca 5 minutit järjest päris kõvasti. Pirita metsas paistis päike ja koju tagasi jõudes hakkas uuesti vihma sadama.

Sõit ise oli selline rahulik - kergliiklusteedel kiirem, metsas aeglasem, kohati päris aeglane - 25,2 km ja 1 tund 22 minutit.

Tartu Rulluisumaratonini jääb veel 5 nädalat ja järgmine sõit rullidel Lillepi pargis juba ülehomme.



No comments: