Friday, August 23, 2013

3,2,1 ...

Juba 26 tunni pärast kuulame koos kõige suuremate rulluisuhuvilistega Jõgeval Tartu Maratoni hümni ja stardime selle saatel Tartu poole. Tuleb ilus päiksepaisteline ilm, millega 48 km rulluiskudel sõita saab kõigi osalejate jaoks ainult puhas rõõm olema!

Viimased päevad enne maratoni on spordi mõttes ikka rahulikud. Pole ju mõtet nüüd enam trenni tegema hakata. Kui selleks varasemalt piisavalt võimalusi pole olnud, pole ka nüüd enam mõtet kaotatut tasa tegema hakata. Tulemus tuleks loodetule täpselt vastupidine.

Nii ongi see nädal läinud nii, et on tehtud 3 kerget uisutrenni - ühes trennis jalg natuke ära hõõrutud, järgmiseks korraks see probleem lahendatud; ühes trennis sõidetud sportlaste tuules (kui kerge on ikka tuules sõita võrreldes üksi rühkimisega!) - ühesõnaga ideaalne maratonieelne trenninädal.

Kui füüsilise ettevalmistusega on nagu on, siis toitumise poolelt on sel nädalal antud maksimum ja energiat peaks pühapäeval olema nii et tapab!!!

Tavaliselt on maratonieelne päev selliseks igavavõitu päevaks kujunenud - ei taha millegagi eriti väsitada ja passid rohkem niisama. Õhtuks on väga hea väljapuhanud olek, und ei tule, võistluspäeva hommikul natuke unine ja väsinud ... Proovin seekord teistmoodi - teen homme korraliku tööpäeva kontoris - vaatame, võibolla saab sellest toimiv mudel, kuidas maratoniks valmistuda :)

Lubada saan seda, et kui sellise "treenituse" pealt need 48 km rahuldavalt läbi kulgen (s.t. ka järgmine päev olen nö. elus; distantsi läbimise aeg ja koht ei ole olulised), võtan järgmiseks ette natuke suurema ja raskema sportliku avantüüri. Ja üks rulluisumaraton on ka terve selle aasta kummitanud ja nagu ikka väga tahaks sinna minna ... toimub see igatahes 13. oktoobril. Siis oleks igal juhul motivatsiooni uisutada kuni oktoobri keskpaigani välja ning mitte peale Tartu Rulluisumaratoni lõpetamist uiske nurka visata nagu tavaliselt juhtunud on.

Minu number pühapäeval on 502. Soovin kõigile osalejatele kiireid liigutusi rajal ja head tasakaalu!

Ja kui õnnestub minna starti samasuguse häälestuse ja energiaga nagu tuli teisipäeval lavale Robbie Williams (MY NAME IS ROBBIE F...ING WILLIAMS!!!), siis on ettevalmistus maratoniks õnnestunud väga hästi :)


No comments: