Wednesday, February 12, 2014

Huvitavad Olümpiamängud Sochis

Jah, olin ju mina see, kellel ei olnud plaanis Sochis toimuvaid Olümpiamänge jälgima hakata. Aga huvitaval kombel on läinud natuke teisiti. Nimelt juhtus see, mida minuga juhtub küllalt harva - jäin laupäeval haigeks ja ikka korralikult - kurk valus, nohu, kehv enesetunne, igapäevane peavalu, ... Ja mida sellise enesetundega peale hakata? Kontorisse ju ei lähe töökaaslasi nakatama, üleüldse on raske haigena üle 4-5 tunni päevas töölaua taga istuda ja tööd teha; ise trenni ammugi haigena ei tee; niisama lakke vaatamine on ka nagu natuke igavavõitu. Ja tujupäästjaks osutusidki Sochi Olümpiamängud.

Olen reede õhtul toimunud avamisest alates suurt osa ülekannetest vaadanud, mida ETV kanalitelt näidatud on - suusatamine, laskesuusatamine, suusahüpped, kahevõistlus, kiiruisutamine. Ja tõesti, huvitav on olnud. Peaaegu kõik võistlused on huvitavad olnud, eriti muidugi laskesuusatamine, aga ka eilsete sprintide vaatamine oli nagu tõeliste sõjalahingute vaatamine - kes edasi pääseb, kes laskumistel püsti jääb, kes lõpuni vastu peab ...

Ja et laupäeval alanud haigus ei näita tänaseni mitte mingeid taandumise märke, saab jätkuvalt olla olümpialainel - nädala lõpuni kohe kindlasti. Ja täna algab ju hokiturniir - tõeline meeste mäng. Ja muuseas, hokiga seoses, ETV oli valinud ühe äärmiselt õnnestunud filmi oma eelmise reede õhtusesse telekavasse - Legend nr. 17. Panen siia ka lingi filmi treilerile - soovitan seda filmi kõigil hoki- ja üleüldse spordihuvilistel vaadata:


Lisaks sellele, et Olümpiamängude võistlused on olnud huvitavad, on olnud mänge ka väga rahulik jälgida - eestlaste soorituste/tulemuste osas puudub igasugune ootus. Mõnest sportlastest on kahju. Kes on ikka tublisti tööd teinud ja pingutanud ning tulemus tuleb äärmiselt tagasihoidlik (Aivar Rehemaa) - on julgenud  ka ise välja öelda, et on äärmiselt pettunud. Aga enamus Eesti koondislastest on küll minu meelest natuke valesse kohta sattunud. Jah, saan ka aru, et Olümpiamängud on sportlaste karjääri kõrghetk ja et kõik, kes normid täidavad, ka Olümpiamängudele sõidavad, aga kuidagi piinlik on neid etteasteid vaadata ning võistlusjärgseid kommentaare kuulata ... Esindatakse ikkagi oma riiki ja võiks vähemalt niipaljugi pingutada, et normaalset juttu ETV reporteritele rääkida.

Aga reporterid on meil minu meelest tasemel - Tarmo Tiislerist alustades. Mõnede natuke vähemhuvitavate spordialade jälgimisel (näiteks naiste murdmaadistantsid, kus konkurents on tagasihoidlik) on telekavaatamise huvitavaks teinud reporter Tiisleri tohutult vaimustunud kommentaarid :)

Nii, tund ja kuus minutit veel ning saab hakata esimest jäähokimatshi vaatama!

2 comments:

Anonymous said...

Postituse pealkiri on väga huitav :)

Andres said...

Aitäh, parandasin ära :)