Saturday, March 19, 2011

Aeglasel ja aeglasel on vahe

Tänane jooksutrenn läks rõõmsalt nagu ikka. Samm oli erakordselt kerge, 65 minutit möödusid märkamatult. Keskmine pulss jäi alla 130, seega eriti väsitav tänane etteaste ei olnud.

Aga jooksmas oleme ikka veel aeglased - küll kiiremad võrreldes sügisega, kui uuesti alustasime, aga ikka veel piinlikult aeglased. Iga mööduva kuuga on muidugi huvitav jälgida, kui palju on järel veel neid, kes endast mööda jooksevad ja kui paljudest ise aja jooksul mööduma olen hakanud. Hallis on selleks ju hea võimalus - kui käia sarnasel ajal, kohtud väga tihti samade jooksjatega. Hea on jälgida nii teiste kui enda arengut. Oleme küll veel aeglased, aga jookseme vähemalt korraliku stiiliga ja loodame, et kui näiteks ka järgmisel talvel peaks veel halli jooksma sattuma, siis on möödajooksjaid jäänud alles väga vähe. Olles aeglane, aga omades kiiremaks muutumise perspektiivi, on enam-vähem talutav seisund; tulevik tundub helge.

Mis tähendab tegelikult aeglus, saime aga tunda peale jooksutrenni ühes Tallinna kesklinna uhkeimas kaubanduskeskuses - nimelt oli plaan käia söömas ja kohvikus. Söögikoht, iseenesest täiesti korralik koht, publiku hulgas ülimenukas, paistis täna silma sellise aeglusega, et oodates hakkas lausa nälg üle minema. Ootad ja ootad ja ootad ... ja see, kes nagu peaks midagi tegema, et ootamine lõppeks, teeb kõike muud :) Olen valmis enda söögitegemise oskusi täiendama, et ei peaks sinna enam niipea sööma minema.

Ja ega seal paar korrust allpool olevas kohvikus ka meil paremini ei läinud. Ei puudunud palju, et oleks laua taha magama jäänud. Pakutu oli küll hea, aga kui oled lihtsat tellimust vähemalt 20 minutit oodanud (ja peale sinu on kohvikus veel 3 klienti), siis tundub see aeg kahjuks liiga pikana.

Ei meeldinud need tänased teenindamised. Eriline lodevus ja ükskõiksus paistis välja. Huvi klientide vastu = 0, huvi raha vastu=10. Need 2 asja võiks omavahel vahetusse minna, siis võib olla ootaks ka :)

Kui stiilne aeglus (meie jooksmine !) on veel enda jaoks talutav, siis stiilitu aeglus, kus pead tüdinud nägudega ükskõiksete teenindajate taga ootama, ei tundu üldse eriti meeldiv. Aga eks iseendaga seotud asjad tunduvad ikka positiivsemad :)

No comments: