Thursday, March 31, 2011

Kas jooksmine aitab parandada töötulemusi ja teenida rohkem raha ?

Kuigi esmapilgul võib tunduda, et need asjad omavahel palju ei haaku, olen ise avastanud, et minu puhul nii on.

Varsti saab täis juba 3 aastat, mil olen regulaarselt vastupidavustrenni teinud, sellest viimased 6 kuud ka jooksnud. Mida need aastad ja kuud on mulle andnud (sest selge on ju see, et võtnud on nad tohutult aega ja ka raha ning omajagu väsimustki aeg-ajalt kaasa toonud):
- kindlasti olen õppinud oma aega paremini planeerima, sest aega on ju vähem kui enne;
- tühje tegevusi (mis enesetunnet ei paranda ega halvenda) on vähemaks jäänud - nagu näiteks televiisori vaatamine, internet jm. analoogne mõttetu ajakulutamine;
- unevajadus on oluliselt vähenenud, kuna elustiil on muutunud oluliselt aktiivsemaks - saab hommikuti varem ärgata ja päevaga varem alustada.

Aga jooksmise ja töötulemuste omavaheline seos ?
- kuna energiat on rohkem, lähevad tööasjad paremini, kohati isegi väga hästi;
- sporditegemine muudab suhteliselt kiiresti inimesi, kellega suhtled. Ei viitsi ju enam rääkida teemadel a`la küll eile ikka oli tore veinijoomine, täna magasin kella 12-ni ja nüüd pea valutab ja näost kollakas-valge :) Aga see, kellega suhtled, kajastub ju ka kohe töös ja tulemustes - eriti veel eraettevõtluse puhul; Millegipärast ei tule ka näiteks meelde, et ükski pankur või tippettevõtja väga vormist väljas oleks;
- ajaplaneerimine. Ühele tegevusele korraga keskendumine. Maksimaalsete tulemuste tagaajamine - see kõik ja palju muud analoogset on ju puhtalt sporditegemise süü:)

Seega kokkuvõtteks - soovitan oma näitel kõigil, kellele vastupidavusalad vähegi huvi pakuvad, neid regulaarselt harrastada ja kui ei saavuta ka sel alal mingeid supertulemusi, siis võivad supertulemused ilmneda hoopis muudes eluvaldkondades - mis on enamuse inimeste puhul ju hoopis rohkem tähtsad kui see, kas jõuad kilomeetrit joosta 2:45 või 2:50 !

Ka rullihooaeg läheneb !

3 comments:

Rents said...

Motiveerib küll, miks ta ei motiveeri. Ma juba kuu aega võtan hoogu, aga küll on maa külmund ja küll on kärss kärnas. VARSTI hakkan pihta, päriselt. Vaikselt mõtlen, et ehk isegi homme võiks olla see esimene päev. :)

Andres said...

Homme peaks päris sobiv päev olema. Tundub, et kevad hakkab peale :)

Anonymous said...

see ju ammu tõestatud, et rikkaks saamine üks eeldus on keha, vaimu, hinge ja suhete paremale tasemele viimine ning oma aja läbimõeldud investeerimine. Igatahes väga positiivne ja inspireeriv sissekanne ning püsivust edaspidiseks.