Sunday, March 13, 2011

Kuidas kulutada 2916 kcal ?

Eile hommikul mõtlesin, et trennis võiks kulutada ca 3000 kcal. Pikem trenn oli varem juba planeeritud, aga kui pikk ja millised numbrilised näitajad tulevad, mõtlesin enne trenni minemist.

Ei ole harjunud trennides kasutama pulsikella, ja ilmselt ei harju ka. Ei ole veel nii tõsimeelseks sportlaseks saanud :) Olen varasematel aegadel väga pikki jooksmisi teinud erinevatel maastikel ja erineva pikkusega ringidel. Praeguste libedate teedega esialgu veel välja ei kisu mitmeteks tundideks jooksma, seega siis spordihall.

Halli kasuks räägib pikkadel treeningutel eriti see, et seal kohtab peaaegu iga kord tuttavaid jooksjaid, kellega saab mõned ringid koos joosta. Metsas ega maanteel pikki otsi läbides selliseid kokkusaamisi just ülemäära tihti juhtunud pole :)

Eilne algne plaan oli 4 tundi, aga kuna soovitud kalorite hulk sai kulutatud 3,5 tunniga ja plaanin ka järgnevatel nädalavahetustel pikki trenne teha, jäi 4-tunnine või veelgi pikem trenn oma järge ootama. Veel olulisem põhjus 30 minutit lühemaks trenniks oli see, et peale 2 tundi rajal olemist tekkisid villid, nii et viimased 1,5 tundi oli iga sammu vägagi tunda ja eriti tunda oli neid peale trenni lõppu, kui tuli teised jalanõud jalga panna ja koju minema hakata. Pakun, et käimiskiiruseks oli vast 1 km/h.

Kommentaar hallist, mis iseloomustab pikkade trennide vaimset poolt: "Sul ju "Seitsmesteks Uudisteks" juba trenn läbi." Algus oli siis natuke enne kella 3.

Aga kuidas neid kaloreid kokku lugeda ? Kalorid on arvutatavad küllaltki täpselt kg per km. Laias laastus 10kg liigutamiseks 1km kulub 9 kcal - ja ei olegi seetõttu kasutanud pulsikella. Pulssi mõõdan ka nagu vanemad inimesed harjunud on - ise 10 sekundi jooksul ja korrutan 6-ga. Ehk olen siis piiratud funktsioonidega pulsikell !



2 comments:

Rünno Ruul said...

sport ja matemaatika käivad käsikäes :P
Tubli, et jaksasid nii pikalt joosta!

Andres said...

Aitäh ! Loodan, et see on alles algus - kunagi olin tuntud selle poolest, et jaksasin kõige pikemaid ja raskemaid trenne teha. Tahaks seda tuntust tagasi saada :)