Wednesday, March 16, 2011

Maraton 2011/ 114. päev. Rõõmsalt edasi !

Järgmised vähemalt kuu aega seisavad ees väga lahedad trennid - üle päeva 10-15 km korraga rahulikus tempos. Sisehallis või õues, sõltuvalt ilmast. Meie kandis on asfalt teedel juba enam-vähem väljas ja täna oli suuresti kuiv ka - juba päris sobiv keskkond jooksmiseks üle pika aja :)

Järgmise kuu või kahe kilometraaz just suurt maratonijooksu treeningutest ei räägi, aga eks iga asi on millekski ju hea. Saab näiteks palju rohkem tööd teha ja seeläbi klientidele rohkem kasu tuua, saab rohkem raamatuid lugeda ... Ühesõnaga, tegevustest puudust kindlasti ei tule.

Täna siis sai "rahulikkude jooksmiste" sari alguse. Kunagi ütles suurepärane töökaaslane J, kui natuke kurtsin, et tööd võiks rohkem olla: ära muretse, naudi seda aega, kus pole vaja hommikust õhtuni täie jõuga tööd rabada. See muutub peagi. Ja tal oli õigus :) Kasutan seekord sama põhimõtet ja loodan samuti, et nt 22. mail võiks saada juba ühe jooksu teha, kus ise ka tulemusega rahul võiks olla.

Oleks keegi mulle öelnud 6 kuud tagasi, kui jooksmisega alustasin, et pean täna 15 km jooksmist heaks kergeks trenniks, ei oleks ma teda uskunud. Aga kasutatud treeningkavad ja -põhimõtted on teinud imet nii minu kui treeningkaaslase G-ga. Vastupidavuses oleme selle sügise ja talvega jõudnud enda jaoks uuele tasemele. Siit on hea kevadele ja suvele vastu minna !


2 comments:

Rünno Ruul said...

aegadega me muutume.
kui tegin 100km nädalas, siis ei saanud aru, kuidas on võimalik joosta üle 200km. kui jooksin üle 200km, siis ei saanud kuidagi aru, kuidas saaks üldse vähem seda koguneda - nii kerge oli see. Mõni vaatab, et noo täitsa hull aga enda jaoks on see nii kerge, sest oled sellega harjunud ja valmis veel enamaks!

Andres said...

200 on väga hea kilometraaz nädalas. Ma peaksin sellise numbrini jõudma 2012 detsembrist alates. Ega see meie kliimas muidugi väga kerge ei ole, aga eks harjub kõigega :) Number ise tundub muidugi suur, aga see tähendab ju keskmiselt ca. 2,5 tundi jooksmist päevas, mida ei olegi teab mis palju.