Sunday, April 3, 2011

Kas te usuksite kui...

... ma ütleksin, et ma jooksin eile õhtul Tallinna Spordihallis järjest 10km? Kõige paremini oskavad vastata ilmselt need, kes loevad seda blogi pidevalt :)

Aga jah, eile sain ma sellega tõepoolest hakkama. Andres oskab alati valida pikemaks jooksutrenniks õige päeva. Ega ma 100% kindel küll ei olnud, et jaksan 10 km järjest ära joosta. Minu senine pikim jooks on olnud 7 km (06.03.2011). Uskumatu, et juba või siis alles kuu aega on möödas minu eelmisest jooksu rekordist.

Palju kergemaks tegi jooksu see, et Andres jooksis koos minuga (minu tempos). See oli vajaik selleks, et oskaksin õiget tempot hoida. Alguses oleks võinud võib olla natukene aeglasemalt joosta, aga õnneks see ei rikkunud eesmärgi täitmist.

Enesetunne oli hea. Esimesed väsimusmärgid andsid endast teada peale 10 ringi, alles siis jõin esimest korda.
Peale 5 kilomeetrit hakkasin juba sagedamini jooma. Hämmastav, et isegi lõpus ei vajunud tempo ära. Keskmiseks ringi ajaks tuli 1:55 minutit. Kilomeeter enne lõppu jooksin paar ringi isegi 1:40-ga. Parandasin ka 7km aega 3 minutit 13 sekundit :) Hurraaaa!

9 ringi enne lõppu tekkis vasaku jala sisevõlvi alla vesivill, mis tekitas päris ebameeldivat tunnet. Kuna olin peaaegu lõpusirgel, siis ma ei raatsinud pooleli ka jätta. Seda saan küll öelda, et tugevat tahtmist ja pingutust on selliseks soorituseks küll vaja. Muidu ei veaks lihtsalt välja :(

Peale trenni käisime poes ja ostsin endale 4 šokolaadi (mitte korraga ära söömiseks), 3 banaani ja 3 singi-juustu pirukat. Saiakesi pildil pole, sest 2 nendest "hävitasin" kohe kui autosse istusin :D ja kolmanda andsin lahkesti oma tublile treenerile.

Võin enda üle uhke olla ja see tunne on vapustavalt hea! Sisehooaja lõpetuseks sobis selline minimaraton (minu jaoks) suurepäraselt. Esmaspäeval jookseme juba väljas. Oleme seda päeva nii kaua oodanud.
Täna hommikul oli aga selline vahva toiduvalik :) Väga hea oli

8 comments:

Anonymous said...

Väga tubli. Eriti karm on see, et see rekord sündis sisehallis. Vabandan, aga minu arust on sees äärmiselt nüri joosta.

Kuna endal mul täna sünnipäev, siis otsustasin et hommikul jooksen oma iga eluaasta auks ühe kilomeetri. Tuleb tunnistada, et neid kilomeetreid kogunes üpriski palju lõpuks kokku:)

Anonymous said...

Karm.
Sain esimese hooga aru, et seitsmes kilomeeter joosti 3:13-ga :D
Mis km ja koguaeg tuli?

Andres said...

Treener vastab :)

Koguaeg tuli ikka veel üle tunni, aga arvestades õpilase kiiret arengut, loodan, et selle maagilise piiri sel hooajal ka alistame !

Gea said...

Rekord sündis sisehallis sellepärast, sest väljas jooksmiseks oli liiga külm. Kuna olen talv läbi spordihallis harjutanud, siis ma isegi ei mõelnud, et see on nüri :) Minu jaoks oli kõige olulisem eesmärk ja tegevus ise. Võib olla kui ma oleks väga keskenduma hakanud, et jooksen 40 ringi hallis, siis polekski nii palju joosta jõudnud.

Aga loomulikult väljas jooksmine on kordades parem ja loomulikum! Järgmine rekord peaks arvatavasti välitingimustes juhtuma :)

Palju õnne sünnipäevaks (tagant järgi)!

Anonymous said...

Õnnitlused vastuvõetud. A välistingimuste kohta ütleksin nii, et pole kehva ilma-on kehv riietus. Mul pigem alatine probleem, et joostes hakkab liiga palav. Mäletan muide väga hästi 5 aasta tagust aega, kui 10 aastase vaheaja järgi sai jälle sporti tehtud. Algul oli suur piin, et üle 3-4km järjest joosta. Nüüd olen jooksnud 17 maratoni ja juba vaatan pikemate maade poole:)


L.

Andres said...

... ja pikemate maade poolelt on positiivne, et alates eelmisest aastast on hakatud ka Eestis pikemaid jooksuvõistlusi korraldama. Nii, et soovi korral mõnel päris pikamaajooksul osaleda ei peagi kuhugi kaugele sõitma. Mulle meeldivad ka distantsid, mis on üle maratoni - hea joosta rahulikult ja pikalt ühtlase tempoga. Üle 50-ne ei ole küll siiani jooksnud, aga see oli mägisel maastikul, mis tegi jooksu päris tugevaks katsumuseks.

Gea said...

Natuke pikemat maad kui 10km tahaksin ka kunagi joosta. Huvitab väga millal see juhtuda võiks :)

Andres said...

Minu poolest kasvõi homme hommikul kell 7, kui järgmine jooksmine kavas on:) Aga eks Sa ise otsustad, millal õige aeg on!