Thursday, April 14, 2011

Maraton Rakveres - on, mida oodata aastal 2012 !

Nagu pealkirjast võib aru saada, möödus tänane tööpäev Rakveres. Ilm oli ilus, kohtumised huvitavad, linn ilus ja vaikne nagu alati.

Rakverega seoses on sel aastal välja kujunenud, et ükskõik, kellega seal kokku puutun, jõuame varem või hiljem sporditeemani ja üsna kiirelt sealt edasi Ööjooksuni ja järgmisel aastal planeeritava maratonini. Nii ka täna :)

Ühesõnaga, sain siis täna enda jaoks selgeks, et järgmisel kevadel ei ole mõtet minna maratoni jooksma kuhugi kaugemale, vaid see tuleb ette võtta siinsamas Rakveres. Kõik korraldajad, kellega olen ühel või teisel viisil kokku puutunud, on väga entusiastlikud ja annan muidugi ka enda poolt parima, et sel jooksul võimalikult hea aeg saavutada ning vähemalt mõned inimesed osalema ja pealt vaatama kutsuda.
Rakvere staadion
Eriti meeldib mulle maratoni toimumise aeg - juuni algus. Pean seda Eestis toimuvatest maratonidest parimaks ja see on ka üheks väga oluliseks argumendiks, et maraton saab juba lähitulevikus loodetavasti väga populaarseks.

Seega, sel aastal Ööjooksule ja järgmisel aastal Rakverre Maratonile !

9 comments:

Rünno Ruul said...

palju seal juba rahvast kirjas on huvitav, selleks aastaks? reklaamitakse küll palju üritust...

Andres said...

Kirjas peaks olema 600 ringis. Korraldajad loodavad, et 2000 tuleb ära.

Eriti tugevalt on reklaam ette võetud Rakveres - eks linna paljud olulised ettevõtted on ka toetajate ringis !

dr Holden said...

Tore on, et Eestis tasemel korraldusega maratone juurde tuleb. Mina ise ootan kõige rohkem seda, et Tartu neliküritus viiks oma distantsid võrdsetele alustele ja korraldaks selle 23km pikkuse jooksu"maratoni" asemel õige pikkusega jooksu.
Minu neliku ajad olid vastavalt toimumisjärjekorrale siis ca 3:40, 1:48, 3:34 ja 3:42, ehk siis kusagil seal mai alguses on ilusas rivis kala sees. Enne ma nelikul ei osale, kui jooksu pikkus on nime väärt!
Kelguga paar aastat tagasi vesteldes arvas ta, et rahvas pole valmis.....

Andres said...

See jooks on jah kilometraazilt lahja. 23 km ei anna kindlasti mingit maratoni mõõtu välja.

Aga, loodan selle hooaja lõpuks sellise vormi kätte saada, et saaks Haanja100-le tulla. Tulen siis, kui jõuan 100 järjest ära joosta. See on juba tõsine maraton !

dr Holden said...

Suusa100-l said abilised niihästi hakkama, et sain ise ka 100 läbida. Sügisel sama eesmärk, aga hetkel on veel kõhklused-kahtlused. Aga tibusid loetaksegi ju umbes sel ajal...

Andres said...

Just nimelt. Ajaliselt on Haanja100 väga heal ajal - täpselt jooksuhooaja lõpus Eestis. Ja hoolimata sellest, kuidas muud jooksud sel aastal lähevad, ühe sellise maratoniga tahaks ikka hakkama saada, kus midagi tulemuse moodi ka tuleb. Ja mida rohkem maratoni moodi see võistlus on, seda parem. 100 on ju ikka kordades vingem maraton kui 42, eriti veel, kui see toimub Haanja maastikul!

Ennem peaks muidugi prooviks tegema Nõmmel 20x 5-st või Pirital 14x 7,2-st - siis on näha, kas saab 100-ga hakkama.

Anonymous said...

See 23 km on jah natuke lahja. Mul parim aeg seal 1:38 võrdluseks Tartu suusamaratoni 4:35.....niiet asjad ei ole tasakaalus. Ühesõnaga eelise saavad neliküritusel head suusatajad ja ratturid, kuid jooksumehi niiöelda ikka tugevalt kotitakse.

L.

Andres said...

Neliküritus on jah eriti kaldu ratturite poole.

Aga sellegipoolest üritan sel korral seal oma esimese Tartu jooksumaratoni ära teha. Eelmine katse oli kümmekond aastat tagasi, aga ajastus oli halb - eelmisel õhtul võitis Eesti Eurovisiooni lauluvõistlusel ja see õhtu läks liiga lõbusaks ära:) Järgmisel päeval sai siis lepitud pealtvaataja rolliga.

dr Holden said...

Ole hea, ära seda lühikest jooksusutsakat minu kuuldes maratoniks nimeta, OK, kui, siis jutumärkides! :))))