Sunday, April 10, 2011

Miks ma kulutan oma aega jooksmise peale ?

Mulle tundub, et on päris hea endalt aeg-ajalt küsida küsimusi ühe oma põhitegevuse kohta. Olen endalt täna seda küsimust mitmeid kordi küsinud. Kuna on olnud päev, kus olen hommikust kuni siiamaani pidevas liikumises olnud mööda Tallinna linna, on olnud ka piisavalt aega mõelda.

Jätsin kõrvale tulemustest ja eesmärkide täitmisest saadava rõõmu. Põhilised märksõnad, milleni jõudsin, olid:
- jooksmine ja eriti jooksuvõistlused annavad hea võimaluse väga paljudel kordadel aasta jooksul käia nädalavahetustel erinevates ilusates kohtades Eestimaal;
- kevadel-suvel-sügisel on nädalavahetused alati meeldivalt sisutihedad;
- regulaarne jooksmine annab pideva väga hea ja energilise enesetunde;
- JA KÕIGE OLULISEM: KONKREETSE EESMÄRGIGA VÄLISREISID 

Pikemalt kirjutangi siinkohal välisreisidest seoses jooksmisega. Muidugi, ka niisama on tore reisimas käia. On käidud päris palju ja saab ka edaspidi ette võetud, aga välisreis, kus on olulisel kohal mingi üritus (konverents, spordiüritus, ..) on natuke teistsugused. Minu jaoks on nad olnud natuke rohkem meeldejäävad.

Kui minna välisreisile seoses näiteks jooksuvõistlustega (mõne suurlinna maratoniga), valin kindlasti väga korraliku võistluse, kus osaleda. Sõit on kallis, reisikulud üldjuhul suhteliselt suured - selle eest peab tagasi saama vähemalt väga vägeva jooksuelamuse.

Ja regulaarne sporditegemine annab päris palju võimalusi välisreisideks - kui ikka korralikult ette võtta, siis 3-4 välisvõistlust aasta jooksul võiks ikka ära teha. Saaks muuseas avardada ka silmaringi võistluste korraldamise kvaliteedi osas - pärast on hea võrrelda Eestis korraldatavate suuremate jooksudega.

Seega, mulle kui väga suurele reisihuvilisele, on sporditegemine (sh. jooksmine) lausa eluliselt oluline - saan hea võimaluse oma reisikirge eesmärgipäraselt rahuldada !

1 comment:

Rünno Ruul said...

endal plaanis olnud paari viimase aasta jooksul 3erinevat välisreisi seaoses maratonidega, millest ühel on ka joostud ja teistel lõpuks niisama ringi vaadatud ilma maratonita :D vigastused ei lubanud joosta aga reisida küll. aga jah - reisida ja samas seostada see jooksmisega, seda ma üritan edaspiid koguaeg teha - niisama reisile ei lähe vaid valin aja ja koha, et oleks maraton ka koha peal samal ajal. Pigem just teistpidi - vaatan koha, kus on maraton ja siis vaatan, kus seal reisida saab :D
Samamoodi kuu pärast Riias, 1päev jooksmist ja ca nädala jagu ringi käimist.
Talvel planeeritud poolteise kuune välisreis, mille jooksul osalen 4jooksul. See on jälle siis ühendatud reisimisega ja ühe sündmusega, mis toimumas. samas saab ka aastavahetuse vastu võtta :P aga selleks, et seal 4jooksu vastupidada, peab ikka palju trenni ka tegema ja kõiki ei saa väga tõsiselt võtta :D:P