Monday, May 2, 2011

Maraton 2011/ 161. päev. Pirital

Peale (väga) ebaõnnestunud võistlust on üks asi väga hea - väga suur motivatsioon on uuesti metsa minna. Nii siis ka täna - väljas oli mõnusalt külm ilm (+4), päike paistis - ja peale tööpäeva lõppu (tegelikult isegi natuke enne päris lõppu) läksin kohe Pirita metsa.

Et mitte teha endale omast viga ja peale ebaõnnestunud võistlust teha suurest pettumusest väga tugev trenn peale, valisin täna jooksmise asemel kepikõnni ja trenni pikkuseks 5 km. Hea rahulik astumine oli peale eilset võistlust, pärast veel venitamist ka.

Kuidas edasi ? Seis on natuke harjumatu. Füüsiline vorm on väga hea - tööd jõuab vabalt teha ükskõik kui pikalt; isegi peale magamata ööd. Kõike asju jõuab teha. Ainult üks asi ei tule välja - võistlustel jooksmine. Nagu ka eilsest tulemusest näha - absoluutselt ei jõua. Ükskõik, mis need põhjused siis ka ei ole.

Suuri muutusi ei oska praegu ette võtta - jätkan järgneva 4 nädala jooksul kavaga, kus jooksen 40-50 km nädalas, enamasti pulsiga 130 ringis; 1 trennis kahe nädala kohta teeks kiirendusi. Kui algselt oli kavas osaleda ka Tartu Jooksumaratonil ja olen sinna ka registreeritud, siis täna otsustasin ümber. Ei lähe end sinna piinama - kui ikka praegu võistlustel ei jõua, siis ei jõua.

Järgmised võistlused, kus osalen, toimuvad juba mai lõpus ja juuni alguses - kolmel järjestikusel nädalalõpul ja distantsid jäävad vahemikku 5-7 km. Peaks olema jõukohased ja võibolla tuleb siis ka mõni kiirem liigutus juba sisse:)

Londonis:)

9 comments:

Anonymous said...

Kui võistlustel joosta ei jõua, siis tuleb leida põhjused, miks see nii on.
Minu puhul sai ilmselt saatuslikuks kolmapäevane lõigutrenn. Jalad polnud veel Kõrvemaa 16km jooksust, mis hästi sujus ära taastunud ja tegin veel Lõigutrenni 8x200m maksimumkiirusega otsa + vahepeal 280m Nõmme trepitõus , mille läbisin ajaga 1.04, mis on mu selle tõusu treeningrekord....minek oli väga hea, kuid säärelihased jäid valusaks. Viljandis juba soojendusel tundsin, et asi pole hea, kuna sääred kiskusid ja valutasid.....

L.V

Andres said...

Ma loodan ka teadvat, mille taha mul viimasel ajal kiired jooksud jäänud on. Pakkusin siin kodus natuke aega tagasi ühe versiooni välja.

Aga üritan selle korda teha ja juuni lõpus saan kirjutada, kas jäi selle asja taha või mitte:)

Olen ise ka mõelnud treeneri peale. Algne plaan oli treener appi kutsuda uue hooaja algusest, aga kui ise pihta ei saa, miks ma nii kehvasti jooksen nagu praegu, pean juba enne sügist selle käigu ette võtma ja treeneri endale appi kutsuma.

Loodan endiselt, et mul on võimed olemas päris kiireteks jooksudeks.

Anonymous said...

Pikk treenimine annab vähemalt häid tulemusi [:

Anonymous said...

Kas Londoni maratoni loteriil oled juba kirjas?

Andres said...

Ei ole veel. Seda maratoni tahaks kunagi joosta küll (lemmiklinn siiani nendest linnadest, kus käinud olen), aga vist mitte veel järgmisel aastal.

Anonymous said...

Äkki sa pole kõrgema tempoga trenni teinud, et võistlusel on kops koos? Või on hemoglobiini tase liiga madal?
Tanel

Andres said...

Igal juhul enne järgmisi võistlusi teen vähemalt 2 trenni, kus jooksen maksimaalse pingutusega 5-8 km (ehk sama distants, mis on järgmistel võistlustel). Eks siis vaatab, kuidas mõjub.

Verenäidud kõik korras.

Anonymous said...

Mis 3 võistlust need siis on? Olümpiajooks, Harku järv ja ? Tahaks ise ka osa võtta.

Andres said...

Emumäe jooks 28-dal mail (minu meelest väga hästi korraldatud jooksuvõistlus); ja siis veel Ööjooks - selle ma jooksen lihtsalt läbi, trenni mõttes.