Saturday, August 27, 2011

Ümber Ülemiste järve jooks 2011

Tänaseks oli 2 eesmärki:
- läbida distants ajaga alla 1:21
- edestada rohkem kui 100 osalejat

Esimene eesmärk sai paika vastavalt sellele, et viimase tempokama jooksu sain teha 24. juunil ja teine vastavalt sellele, et ega sellise ajaga ei ole lootust just liiga paljusid kaasvõistlejaid edestada:)

Tänasest jooksust jääb eelkõige meelde suurepärane suveilm - 25-26 kraadi sooja, piisavalt tugev tuul, päike paistis. Rada oli ka väga lahe - erinevad maastikud alates killustikust ja asfaldist ning lõpetades metsarajaga.

Jooks algas hästi - esimesed 7 km olin täpselt planeeritud lõppaja graafikus. Ei saa öelda, et väga kerge oleks olnud, aga väga raske ka ei olnud. Sealt edasi hakkas tunda andma, et olen viimased kuud jooksnud pidevalt ühtlases tempos (6:20-6:30/km) ja madala pulsiga, aga esimese 7 km tempo (40 minutit) oli ikka natuke kiirem - ca. 5:40/km. Samuti olid ilmaolud natuke raskemad võrreldes minu tavapäraste jooksutingimustega.

Järgmised 4 km olid ka veel enam-vähem talutavad. Väga hea oleks olnud, kui distants oleks ära lõppenud 10-11 km peal - sinnamaani oli jõudu piisavalt. Aga sealt edasi läks natuke raskemaks. Lasin tempo teadlikult alla, et mitte liiga ära väsitada, sest lõppkokkuvõttes ei ole suurt vahet, kas lõppaeg tuleb 1:21 või 1:24 - ühtemoodi kehvad mõlemad. Aga piisavalt ära väsisin sellegipoolest.

Jooks täitis igati oma eesmärgi - tegin enda mõttes kiirema tempoga jooksu (eriti esimesed 7 km), sai teistega koos pingutada.

Lõppaeg 1:23:40 ja koht 732. Esimene eesmärk ei saanud täidetud, aga teine sai. Peab rahul olema.

Aga juba järgmisel pühapäeval ootab ees Kahe Silla Jooks Pärnus. Võistluses iseendaga on püstitatud 9 km läbimise eesmärgiks 48 minutit.



10 comments:

Tauno said...

Õnne eduka Ülemiste jooksu puhul. Naljakas kokkusattumus, eelmine aasta kui Ülemistet jooksin sain täpselt sama aja, siis andis see 846 koha.
Kahju, et see aasta tervis kuskil osaleda enam ei lase.
Jõudu!

Andres said...

Aitäh. See on tõesti huvitav kokkusattumus:)

Soovin kiiret paranemist, et järgmisel aastal saaks jälle jooksuvõistlustel stardis olla!

Rünno Ruul said...

see aasta on enamus ajad ja kohad samamoodi nihkes. kehvema ajaga sai parema koha st see tuul segas ikka päris palju seal rajal, kui vastu oli...

ixs said...

Palju õnne! See on hea, kui inimene püstitab endale mingi eesmärgi ja püüdleb nende täitmise poole. Ega muud midagi, kui pead iga nädal ka kiiremaid jookse jooksma hakkama! Küll siis aeg hakkab ka paranema.

Andres said...

Aitäh! Ilmselt on kogu see enda jooksuvormi saamise protsess minule omane - käivitumine toimub (üli)aeglaselt, aga lõpuks peaks ikka korralikult käima minema. Seekord, tundub, on eriti pikka kannatust vaja - aga samavõrra on kogu protsess jälle huvitavam ka.

Nüüd hakkan jah igal nädalal ühes trennis natuke kiirendusi lisama - vaatame, kuidas mõjub.

Anonymous said...

2 nädala pärast peaks olema 6 kilo maas, kuidas seis on? kas on lootust vähemalt see eesmärk täita?

Andres said...

Kaaluga läheb kõik plaanipäraselt. Ja ka sealt edasi peavad veel mitmed kilod alla minema. Ega ei ole näinud küll, et mõni priskem jooksja ennast pikal distantsil jõuaks algusest lõpuni kiirelt liigutada:)

Anonymous said...

See aasta ikka see vastutuul mõjutas tublisti tulemusi. Mul ka aeg tuli üllatavalt sitt. Rajal tundsin ennast suht normaalselt, kuigi jalavigastusest tingitud vähene treenitus andis tunda ja üle 7-8km ei suuda alla 4 min/km tempot hoida. Lisaks mulle ei sobi üle 25 kraadine palavus ja päike. Kohe olid jalad paksud ja vedelikupuudusest suus sülg kleepus. Koht oli aga üle ootuste hea. Nüüd ei oskagi öedla, et mis SEB maratonil saama hakkab. Eelmine aasta jooksin seal ülemiste 56 minuti pealt 3:15....nüüd ka 56,5 min...aga kuigi treenitus nõrk, siis üle 3:10 ei tahaks leppida.

Lauri

Andres said...

SEB Maratonil mõjutab vist ka tuul ja ilm üldse päris palju.

Täna ka siin Pirital üritati vastutuult joosta, päris raske oli - muidugi tuul kiskus kohati ka päris tormiseks juba.

Andres said...

Eilsel jooksul oli veel üks positiivne külg - paistnud sooja ja ilusa päikese tõttu sain vast selle suve ainsa päevituse ka lõpuks kätte:)