Thursday, December 29, 2011

Millal suusatada saab ?!

Täna on suusahuvilistele selle talve suurpäev - algas talve tippüritus Tour de Ski. Huvitava ja kaasakiskuva formaadiga 11 päeva jooksul toimuv võistlus on mulle meeldinud algusest peale ja suure osa Tour de Ski`de etappidest olen ära näinud. Kui neid meenutama hakkasin, tuli meelde, et kõige esimese Tour de Ski ajal oli mul iga päev pandud äratuskell kella 14:50 - et jõuaks kella 15:00-ks teleka ette :)

Milline nägi välja tänane - selle aasta avaetapp ? Tuleb tunnistada, et telepilt oli päris heal tasemel ja näitas täpselt ära selle koha, kus Marit Björgen esikoha ära kaotas - liiga ettevaatlik kõige suurema laskumise võtmine. Teiselt poolt on jällegi hea meel, et Eesti määrdemeeste tehtud suusad võitsid.

Meeste poolel olid tulemused ootuspärased - välja arvatud eestlaste positsioonid. Neid sõite ja tulemusi on küll kurb vaadata ja hoian pöialt, et juba sellel Tour de Ski`l kellegil õnnestuks ilus sõit teha. Ilmselt on suusatamises üheks probleemiks, mis pärsib tulemusi, õigete treenerite puudumine, eriti peatreeneriga seonduv. Minu isiklik ootus on, et alates kevadest asub sellele positsioonile Jaak Mae.

Aga millal Eestis lõpuks suusatada saab ? OK, OK - istuge autosse ja sõitke Otepääle või Jõulumäele - seal saab ka praegu - aga see on ikka rohkem sportlastele mõeldud 1-kilomeetine ring ja tavaharrastajale seal väga ruumi ei peaks olema. Ja sellist huvi ka muidugi ei ole. Aga 2 paari suusavarustust - klassika ja uisk - ootavad nurgas lume saabumist ja ootavad ka seda, et üle 13 aasta saaks mingil võistlusel ära käia - näiteks ühel Estoloppeti maratoni lühemal distantsil.

Aga lisaks talve ja lume ootusele läheneb kiiresti ka järgmine kevad :)

1 comment:

dr Holden said...

Pakun, et 25. jaanuar oleks esimene tärmin, mil Eestis (mitte Haanjas) tavalumel suusatada saab.