Sunday, March 11, 2012

4 päeva ja 44 tundi liikumist ehk minu Londoni "Maraton" 2012

Kuigi Eesti on väga hea koht töötegemiseks, on aeg-ajalt vajalik ringi vaadata ka mujal maailmas - kuidas teised inimesed elavad, mida teevad, mida maailma (sh. Eesti) asjadest arvavad. Silmaring laieneb, vaated ja seisukohad Eestis toimuva suhtes saavad värve juurde. Saab targemaks - suurlinnades silmad lahti ringi käies on võimalik suhteliselt täpselt ette ennustada, mis siin paari aasta pärast toimuma hakkab. Ja kuigi Eesti on jah töötegemise poolest ideaalilähedane koht maailmas, siis elamise poole pealt ei ole siin seis üldsegi nii hea. Mida rohkem siit ära käia, seda selgemaks see saama hakkab.

Sel nädalal olin Londonis. Kolmandat korda viimase viie aasta jooksul. Ja kuigi oli kavas lisaks plaanitud tegevustele peamiselt puhata, kujunes sellest käigust üks lõputu maraton. Kokku arvutades selgus, et 4 päeva jooksul tuli oma jalgel liikumist kokku ca. 44 tundi ja võib öelda küll, et alates teisest päevast oli iga päeva lõpus tunne, nagu oleks läbinud ühe korraliku maratoni. Ja seda selleks mittesobivates jalanõudes :)

Seega see nädal siis sportliku poole pealt - esimesed 4 päeva hommikust õhtuni liikumist ja järgmised 3 päeva hommikust õhtuni diivanil. Nädala lõpuks on täitsa puhanud tunne igatahes.

Üks esimene asi, mida Londonisse jõudes märkasin, olid jooksjad tänavatel - absoluutselt igal pool ja igal kellaajal - ja mõne üksiku erandiga olid kõik väga õhukeselt riides. Välja oli tavaliselt sooja hommikul-õhtul 4 kraadi ringis, päeval soojem; aga jooksjad jooksid peaaegu eranditult kõik lühikeses dressis. Mul hakkas neid vaadates isegi külm :)

Parimad kohad Londonis jooksmiseks:



Aga nagu eespool öeldud, joosti ka igal pool mujal - kuni väga rahvarohke Oxford Street`ini välja.

Arvata võib, et päris paljud Londoni elanikud valmistuvad ka peatselt toimuvaks Londoni jooksuaasta tippsündmuseks ehk Londoni Maratoniks. Soovime ka omalt poolt kerget jalga ja 4 tunni alistamist Team Kata`le

3 comments:

Anonymous said...

Oiiii..ma tänan-tänan. Kindlasti hoidke mulle pöialt. Maratoni ettevalmistuseks on palju tööd tehtud ja raske töö jätkub. Ega see alla 4 tunni maratoni aeg tulemata jää :))

Ja teie kaks olete ikka mõnusad, et puhata oskate ja seda ka sportlikul viisil :)

Kata

Andres said...

Mul on ka plaanis kunagi Londonis maraton läbida, aga seda rulluiskudel. Ilus linn maratonide läbimiseks:)

Roosa Mehike said...

Sama USA-s - igal pool ja iga kell sai jooksjaid nähtud... noo ei anna eestiga võrrelda :D seal muidugi oli soojem ka :P