Thursday, May 16, 2013

Iga kuu 1 võistlus

Trenni tegemise juures meeldib mulle tegelikult vist kõige rohkem rutiin - teed tööpäeva ära ja nii kella 5-6 paiku õhtul lähed metsa, et teha tavapärased ringid kas siis Pirita metsas või kusagil mujal kui ei juhtu olema kodukandis. Kui seda ei teeks, veniksid tööpäevad kindlasti palju pikemaks ja tekiksid õhtutesse igasugused muud - ühelt poolt huvitavad - aga teiselt poolt kindlasti tervist laastavad "harrastused."

Muidugi võikski nii teha, et olla pidevalt sellises tsüklis - 3-4 päeva trenni, 1 puhkepäev - sõltumata aastaajast ja spordialadest, mida parajasti harrastan. Aga natuke huvitavam on ikkagi kui teinekord kusagil võistlusel ka osaleda. Nagu näiteks möödunud pühapäeva toimunud Tartu Jooksumaraton. Osalesin küll tagasihoidlikult kepikõnni distantsil, aga elamus ja kogemus missugune - 2 päeva ei saanud peaaegu üldse liikuda; kingade jalgasaamine tundus tõelise kangelasteona ... - aga koos ürituse endaga tekkis ka juba mõte, milline saab olema järgmine spordivõistlus, kus osalen.

Sel aastal võtsin lihtsa põhimõtte - iga kuu 1 võistlus, milleks saan korralikult ette valmistada. Plaanin nii, et see 1 võistlus kuus on vähemalt 21,1 km pikkune - siis on, milleks valmistuda. Lühemaid distantse, mis teevad trennitegemist vaheldusrikkamaks, tuleb kindlasti ka aeg-ajalt, aga need tulevad jooksvalt, ilma etteplaneerimata.

Aga valida on väga raske, sest häid ja huvitavaid üritusi on üle Eesti ju nii palju ... Juunikuus jäi valik 22. juunile ja Pärnumaa Võidupüha Maratoni raames peetavale poolmaratonile. Kui see jooks läbi, saab valida juba järgmise ürituse, juulikuuks.


5 comments:

Pamela said...

Aasta, rääkimata juuni, parim jooksusündmus on kahtlemata Eesti Ööjooks. Aga regamishinnad seal muidugi ülikrõbedad.

Andres said...

Ei ole endal kogemust Ööjooksuga ja seetõttu ei saa selles osas praegu veel kaasa rääkida, aga hindade osas on minu arvamus, et Eestis on kõigil võistlustel käimine odav. Kui võrrelda näiteks mingi maratoniga Euroopas, saab siin nagu poolmuidu hakkama :)

Ööjooksul peab ka ükskord kindlasti ära käima.

Andres said...

Hoopis keerulisem valik seisab ees juulikuuks kui sobiv võistlus tuleb leida kuupäevadel 20-21 - siin on variante oluliselt vähem kui teistel kuudel.

Anonymous said...

Üheks valikuks pakun Mulgi poolmaratoni 21.07.

Andres said...

Jah, see sobib ideaalselt. 4 nädalat vahet eelmise poolmaratoniga ja tegemist ka jooksuga, millest ei ole varem osa võtnud - seega uus ja huvitav