Wednesday, August 28, 2013

See on võistlus, millest tasub osa võtta!

Suvi hakkab läbi saama ja ühes sellega tuleb mingi aja pärast ka rulluisud kõrvale tõsta järgmist kevadet ootama. Aga enne seda on kõigil rulluisuhuvilistel, kellele meeldib ka võistlemine, võimalik ennast proovile panna juba järgmisel laupäeval 7. septembril Tallinna Rulluisumaratonil, mis toimub Merivälja-Mähe teedel.

Tegemist on järjekorras juba 5-da Tallinna Rulluisumaratoniga ning olles ise senisest 4-st toimunud võistlusest osa võtnud kahest, julgen seda üritust kõigile rulluisuhuvilistele julgelt soovitada. Ees ootavad kõigile jõukohase profiiliga rada, võimalus valida oma tasemele vastav distants, SUPERHEA korraldus ja palju rõõmsaid nägusid!

Tegelikult võiks ju juba mõne aastases perspektiivis Tallinna Rulluisumaratonist saada isegi vägevam üritus kui oli paar päeva tagasi toimunud Tartu Rulluisumaraton. Kõik võimalused selleks on kindlasti olemas ja Tallinna potentsiaal võistluskeskusena on ju palju suurem kui Tartul.

Täpsema info Tallinna Rulluisumaratoni kohta leiavad huvilised SIIT



Mis on veel oluline? Osavõtutasud? Kui paar kuud tagasi kirjutasin, millisel põhimõttel ma ise võistlusi valin (üks kriteerium oli ka osvõtutasu), siis seekord sain näiteks registreeritud 5 € eest :)

Peale Tallinna Rulluisumaratoni tuleb ka Eestis veel rulluisuvõitlusi, muust Euroopast rääkimata. Seetõttu sõidangi sel korral 14 km ja pigem mitte täie jõuga. Vahepealne paaripäevane haigus on oma (väikse) jälje jätnud ja maratoni, nii kahju kui sellest ka ei ole, järgmine laupäev sõita ei saa. 5 päeva peale Tallinna Rulluisumaratoni on ju võimalik jalad (uisud) uuesti joonele panna ning 25 km läbi kihutada.

Kellel vähegi huvi - tulge 7. septembril Meriväljale kohale ja te ei pea pettuma!

12 comments:

Liisu said...

"5 päeva peale Tallinna Rulluisumaratoni on ju võimalik jalad (uisud) uuesti joonele panna ning 25 km läbi kihutada."

Millest sa räägid?

Andres said...

Keila Rull 12. septembril. Vaata rohkem siit: http://spordiklubivask.weebly.com/

Anonymous said...

Millises stardis plaanid osaleda, kas kell 14.30 või 16.00? Mõlemad on 14 km.

Andres said...

Mina stardin kell 14.30. Siis on hea vaadata kui pikk on vahe parimate noorte sõitjatega :)

Liisu said...

Kindel, et sa "tohid" 14:30 startida. Sinu vanuseklassi start on muidu 16:00.

Lauri said...

Kui suur võiks olla kiiruste vahe sama pingutuse juures, kui lähed 80mm rullidelt üle 90mm rullidele?

Andres said...

- Juhendit lugedes on mul jah tunne, et tohin startida kell 14:30. See on vanuseklasside 14 ja 19 jaoks võistlus ning teised saavad niisama kaasa sõita ja enda jaoks võistelda; kell 16 on start neile, kes väga kiirelt sõita ei taha. Vähemalt mina sain niimoodi juhendist aru. Kui see nii ei ole, võin ka kell 16:00 startida, aga parema meelega mõõdaks üle selle kui palju on vahe parimate noorte uisutajatega.

- 80 mm ja 90 mm. Olen ise teinud üleminekud 90-lt 100-le ja 100-lt 110-le. 90-lt 100-le üleminekul läks kiirus iseenesest ca 5 sek/km kohta kiiremaks. Kui 100-lt 110-le üle läksin, oli muutus suurem, sest sai tugevalt tehnikat ka korrigeeritud. Aga pakun, et 80-lt 90-le üleminekul võib ka kiirus kohe suureneda vast 5-7 sek/km.

Liisu said...

Mul nagu kuskilt avalikust arutelust jäi meelde, et 14:30 lähevadki ainult noored. Aga uurin järgi, saatsin Jaanusele kirja. :) Tahaks ise ka päeval startida. Puhtalt juba sellepärast, et tõenäoliselt tahavad kaaslased, kes sõidavad maratoni varem Tartu poole ajama panna.

Andres said...

Korraldaja kommentaar:

Rulliklubi, 28.08.2013 20:46 info@rulliklubi.ee
SELGITUS IIZI Skate ja RAHVARULLIS osalejatele.
Kell 14:30 antakse start IIZI skate distantsile kus selgitatakse VÕITJAD M/N14 ja M/N19 vanuserühmade võistlejate vahel. Kõik vanemad osalejad, kes soovivad VÕISTELDA koos noortega võivad startida samal ajal.
Kell 16:00 antakse start RAHVARULLILE, kus võivad osaleda kõikides vanuserühmades registreerunud osalejad. Siin saavad koos sõita nii lapsed, noored, kui vanemad osalejad, kes ei soovi võistelda!
Registreerides ei pea (ei saagi) kellaaega valima, vaid ise otsustad, millises stardis sulle sobivam sõita on!

Kahe sõidu tulemused liidetakse hiljem üheks ühiseks protokolliks, kuna distants on mõlemas sõidus ühesugune! Säilib noorte punktiarvestus ja täiskasvanud, kes soovivad ennast noortega koos proovile panna, saavad seda teha!

Liisu said...

Jap-jap! Sain ka just sellise tagasiside temalt (korraldajalt) :) Nii, et stardis vist näeme!

Andres said...

Minu Treener arvas juba aasta tagasi, et peaksin IIZI Skate`l esimeses grupis jõudma sõitma algusest lõpuni (kiirus siis vast kusagil 33-34 km/h). Nüüd on aasta mööda läinud, aga ikka ei julge nagu sellist sõitu millegipärast ette võtta :) Aga stardis muidugi näeme!

Liisu said...

Ma tõenäoliselt ei hakka sinna noorte liidrigruppi trügima, õigemini ma arvan, et ma ei püsikski seal. Tavaliselt olen olnud IIZIdel selles järgmises suuremas grupis, kus on juba vanemaid ka.