Monday, August 19, 2013

Unistused saavad teoks

Eilne hommikusöök päikesepaistelises ja fantastiliselt ilusas Riia linnas oli külluslik. Laud oli kaetud kõikvõimalike heade asjadega nagu Riias ikka tavaks ja hommikusöök kestis vähemalt tund aega kui mitte rohkemgi. Igal juhul oli see piisavalt pikk aeg selleks, et jõuda ühele huvitavale äratundmisele. Seda võibki kokkuvõtvalt nimetada "unistused saavad teoks."

Tuli meelde kevad 2008 kui jõudsin vist esimest korda elus väga selgele äratundmisele, et ma pole oma eluga absoluutselt rahul. Enamuse ajast täitis töö; ka nädalavahetustel tuli tihtipeale tööd teha. Eestist väljapoole sõita tööga seoses polnud ette nähtud ja kuna vaba aega ka ei olnud, polnud seda võimalik peaaegu üldse teha. Kogu noor elu tundus minevat pigem allamäge - kuigi tööalane karjäär oli jälle juba aastaid Eestis läinud ainult ülesmäge. Aga rahulolu absoluutselt puudus.

Ja siis ühel ilusal kevadhommikul aastal 2008 mõtlesin välja, mida ma edasi teen. Mõte oli lihtne - palgatööl käimine tuleb ära lõpetada; Eestist tuleb hakata võimalikult palju väljas käima, et näha, mis mujal toimub ja kuidas asju tehakse; tuleb jõuda uuesti seisu, kus saaks oma eluga täielikult rahul olla.

Plaanid said muidugi ambitsioonikad - kellega, mida jne - ega tee rahuloluni ei saagi ju liiga lihtne olla, aga lõppude lõpuks eile hommikul kell 10 jõudis kohale, et kõik, absoluutselt kõik, millest olen unistanud, on olemas ... Ja nii hästi olemas kui üldse võimalik, nii hästi kui üldse oskasin kunagi ette kujutada.

Tegelikult on ju teoorias kõik lihtne - tuleb teada, mida tõeliselt tahad ja kui piisavalt pingutad, siis lõpuks ka kõik soovid täituvad. Ja see ongi tegelikult lihtne.

Kõige paremini sobib olukorda illustreerima järgnev video, kus leitakse samuti endale õige koht :) ehk siis somewhere we belong


Kui olin väike, lugesin palju raamatuid ja ühest raamatust jäi meelde mõte, et tõeline õnn kestab alati väga lühikest aega. Kahjuks on see lause mulle meelde jäänud.

Kui hakkasime eile õhtul Riiast Tallinnasse tagasi sõitma, tuli see lause uuesti meelde. Ma ei oska tagantjärgi isegi öelda, kuidas see nii läks (kõik toimus väga-väga kiiresti), aga senise elu kõige ohtlikum olukord liikluses lahenes meie kasuks. Ei jäänud palju puudu, et oleks väga kõva pauk käinud ..

Aga kuidas see kõik spordiga haakub? Ka spordis on ju unistused, mida soovitakse saavutada, kuhu tahetakse välja jõuda, millistel võistlustel osaleda jne. Mida selgemad ja kindlamad need unistused ja soovid on, seda kindlamini nad ka täituma kipuvad. Kes seda teooriat ei usu, peab ise järgi proovima ... ja saab väga positiivselt üllatuda :)

Julget unistamist!

6 comments:

Liisu said...

Täielikult nõus!! :)

Andres said...

Sellele loole tuleb loodetavasti järg ja seda juba 3 kuud vähem kui 3 aasta pärast ehk 2016 suve alguses. Just selleks ajaks on seatud minu järgmiste (üli)suurte unistuste täitumine!

Gea said...

Mulle meeldib see postitus nii väga kohe ;) Nii emotsionaalne ja aus!

Gea said...

Mulle meeldib see postitus nii väga kohe ;) Nii emotsionaalne ja aus!

Anonymous said...

Väga armas ja positiivne lugu, lugedes tekkis väga hea emotsioon :)

Andres said...

Siis, Anonymous, hoia seda head emotsiooni ja kohtume varsti mõne jooksuvõistluse stardis! Näiteks Tartus 5. oktoobril :)