Friday, September 6, 2013

Lihtsalt "suurepärane"

Viimastel nädalatel olen kätte saanud enda selle aasta tippvormi uiskudel. Juba Tartu Rullimaraton näitas vähese treenituse kohta head minekut ja peale seda on hoog veelgi paremaks läinud. Nii kerget sammu kui sel esmaspäeval pole vist üldse kunagi olnud :) Igatahes kõik need märgid on näidanud, et vaatamata sellele, et homsel Tallinna Rulluisumaratonil tuleb 14 km jooksul ületada 20 korda "lamavat politseinikku" ja pool teed on asfalt natuke tagasihoidlik, peaks 14 km saama sõidetud keskmise kiirusega 30 km/h.

AGA. Igal suurepärase vormiga seotud perioodil tuleb muidugi mingi AGA mängu. Ja see AGA ei ole seekord hea. Viimased 2 nädalat on muidu väga tugev tervis hakanud alt vedama. Mina, kes ma ei ole peaaegu kunagi väikeste haiguste (kurk, köha, nohu, palavik jne) küüsis, olen väiekste vahedega juba 2 nädalat nendesamade väikeste haigustega võidelnud.

Ja eile õhtul hakkas jälle peale - nõrkus, nina kinni, kehv enesetunne ... No ei ole hea olla ja kuigi tööpäeva peab täna nagunii ära tegema, siis mõistus ütleb, et võistelda homme ei saa. Emotsioonid vaidlevad mõistuse seisukohale muidugi tuliselt vastu :)

Kui oskaks võistlust sõita rahulikult, võiks ju homme sõitma minna. Aga seda ma kahjuks ei oska. Ausalt öeldes ei teagi, mida teha ...

4 comments:

Liisu said...

Mina ka nohu-köhane, sõitma tuleb homme ikka minna. 30 km/h keskmist hoida oleks minu jaoks küll palju homme, isegi selle lühikese distantsiga, aga kui soovid rahulikult sõita, siis tule meie kampa. :)

Andres said...

Eks peabki vaatama, kuidas homme enesetunne on. Väga-väga-väga tahaks tulla, aga pean arvestama, et oma töölt ma ühtegi päeva eemal olla ei saa ja kui võistlus peaks tervisele mingi järgmise paugu panema, saab järgmisel nädalal tööl üks kõva kannatamine olema - annab ikka mõelda hommikust õhtuni igasuguseid uusi asju välja kui kehv on olla :)

Sinule soovin, et suudaksid rahulikult sõitmise plaanist kinni pidada!

Anonymous said...

Poolhaigena võistlemine on keelatud!

Andres said...

Olen ühe korra võistelnud täitsa haigena (palavik 38,3) suusatamise teatevõistluses Karjala-Soomes. Võistlus läks enam-vähem, sest kui ennast väga korralikult kokku võtta, siis paarkümmend minutit jõuab pingutada ka kehvas seisus. Siis läks kokkuvõttes kõik hästi ja sai isegi üle elatud 1,5 päeva pikkune rongisõit koju, mis algas vahetult peale võistlust.

Aga see, et üks kord läks õnneks, ei tähenda veel, et järgmine kord sama hästi peaks minema. Puhkan see nädalavahetus üldse spordist ja vaatan esmaspäeval, kuidas seis on ja kas saab jätkata.

Aga võistluskeskus tuleb homsel võistlusel küll ilus. Sõitsin sealt just mööda ja nägin ettevalmistusi nii keskuse ülespanekul kui mõnede rullitajate poolt, kes raja raskemal osal kiirendusi tegid.