Sunday, October 6, 2013

Lühike ots - 15 km

Tänase päeva algus ei kuulutanud midagi head. Ärgates oli kohe tunda, et samm on raske ja enesetunne ei ole ka mitte just kõige värskem. Ei ole hea sissejuhatus pühapäevasele päevale Pirita metsades.

Selle raske enesetunde peamine põhjus peitub ilmselt eilses tempokas trennis, aga eeldasin, et tänaseks on piisavalt ära taastutud. Teine põhjus võib olla ka pikaleveninud reede-õhtus, mis oma järelkajad esitas alles täna.

Seega tuli kavasse teha väike muudatus ning asendada pikem ots sprindiga - 15 km jooksuga. Ka see jooks, kuigi ultradistanstideks treenimisel sprindimõõtu, ei olnud väga kerge. Juba esimesel ringil tuli tõusudel natuke pingutada ja mida edasi, seda rohkem. Samas ka mitte midagi liiga rasket - natuke üle 1,5 tunni ja oligi tehtud. Eks see 15 km on ka parem kui mitte midagi.

Järgmine nädal saab olema viimase 7 nädala kõige raskem; peale seda tuleb 2 kergemat nädalat ja ongi aeg 26. oktoobri hommikul kell 7 Haanjas starti asuda :)

----------------------------------------------------------------
Viimastel aastatel on Eestis hakatud väga suurelt tervisesporti propageerima - suured üritused, terviserajad jne jne. Aga millegipärast kipub jääma tunne, et terviseradadel on natuke rohkem harrastajaid ainult mai keskel ja septembri alguses. Täna näiteks, ja ka eelnevatel nädalavahetustel, on Pirital ikka väga hõre olnud. Mulle igatahes tundub, et see nö "Sport massidesse" sõnum on hea olnud äriliselt suurte spordiürituste korraldajatele ja spordikaupade müüjatele, aga reaalselt võttes vaevalt et eestlased väga rohkem on sporti tegema hakanud. Metsas tulevad ikka vastu samad näod, kes 10 aastat tagasi ja uusi pidevaid treenijaid lisandub väga vaevaliselt ... Ja kas sellised kampaaniad kokkuvõttes rahva tervise parandamisele kaasa aitavad, on enam kui küsitavad, sest vähese treenitusega võistlustel käimine vist väga tervist ei paranda.

Pirita metsas. Foto autor: Gea

No comments: