Friday, October 4, 2013

Milline näeb Viimsi jooksurada välja valges?

Kui esmaspäeval andsin ülevaate sellest, milline näeb Viimsi keskuses asuv väga hea aluspõhjaga ja ideaalselt sobiva profiiliga treeningrada välja pimedas, siis tänane käik rajale sai tehtud valges.

Tänase käigu alguses arvutasin kokku, palju Viimsi vald säästab selle arvelt kui õhtustel aegadel ei ole enamus valgusteid sisse lülitatud. Kui arvestada pimeda aja pikkuseks 6 kuud ning võtta keskmiselt 3-4 tundi päevas õhtusel ajal, millal valgustid võiksid olla sisse lülitatud, sain kokku lausa USKUMATU SUMMA - ca. 500 € aastas. Tegelikult ju naeruväärne - säästetav summa aastas on väiksem kui üks paar korralikke rulluiske :) Aga see selleks - Viimsi rajale lähme edaspidi valges; pimedal ajal on paremaid kohti kvaliteetse trenni läbiviimiseks.

Aga valges on Viimsi 2 km-ne ring väga sobiv jooksmiseks. Võrreldes Pirita metsaga on näiteks positiivne see, et siin rajal ei ole võõrast keelt kõnelevaid "guljaitajaid", keda Pirital on olenemata päevast ja kellaajast enam kui küll. Aga kõige paremini tutvustavad rada ikkagi pildid:







Fotode autor: Gea
Igatahes homne trenn toimub just siinsamas Viimsi rajal ning 6-7 ringi tuleb kokku läbida, et trenni mõõdu välja annaks.

Ja eriti hea oleks kui sellel rajal kunagi õhtul ka tuled oleksid sisse lülitatud. Annaksime oma hääled kohe sellele kandidaadile kohalikel valmistel, kes selle keerulise ülesande Viimsis ära lahendaks.

No comments: