Sunday, December 1, 2013

Ametlik trennihooaja avamine

Tuleb öelda, et november on ülimalt sobilik kuu spordist puhkamiseks. Vihma, soppa ja pimedust on, lund veel ei ole - ideaalne kuu spordist pausi pidamiseks. Vähemalt minu jaoks.

See oli juba ammu plaanis, et suurema trennihooaja avamise teeme ühistreeninguna 1 detsembril ning kuna ilm oli nagu oli, toimus avatrenn sisetingimustes, Sparta Spordiklubis. Nädalavahetustel on Spartas hea harjutada - rahvast on parajalt nii palju, et kõigile jagub ruumi, hind on vägagi taskukohane (5€ treeningkord) ja ka parkima mahub parklasse :)

Trenn õnnestus vähemalt enda jaoks teha päris raske; teised väitsid, et nende jaoks ei olnud väsitav. Arvata on, et nii homme kui ka ülehomme annab tänane jõutrenn tunda. Jõusaali treeningkava, spetsiaalselt rulluisutamisele mõeldes, on detsembriks-jaanuariks olemas. Ega ilma kavata oleks suures jõusaalis ka suhteliselt keeruline orienteeruda.

Väsinud. 
Peale jõusaali suundus treeningseltskond ühisele lõunasöögile minu meelest ühte lahedamasse söögikohta Tallinnas - F-Hoonesse. Minu jaoks oli see sel nädalal juba kolmas F-Hoone külastus, teistel kas esimene või teine - ühesõnaga, kõigile, kellega koos trenni teeme, meeldib F-Hoone :)

Järgmine nädal läheb tavapäraselt - teisipäev, neljapäev ja laupäev vastavalt ilmale siis kas Pirita metsas või Viimsi SPA Spordiklubis ning pühapäeval järgmine ühistreening!

6 comments:

Anonymous said...

Heh. Panid pildi? Arvustame siis. Kogu respekti juures pean ütlema, et torso tahab veidi enam tegelemist. Lõuatõmmetest oleks abi, sest tissid kipuvad veidi pehmed olema. Peavad olema aga konkreetsed plaadid. Jõudu tööle!

Samas aga veelkord -milleks see rapsimine? Tervisesport see küll enam ei ole.

Andres said...

Märtsi lõpus peaks uue pildi panema, siis saab 4-kuuline aktiivsem jõusaali hooaeg ühele poole ja saab võrrelda, kuidas kehakuju muutunud on.

Ma arvan küll, et see on tervisesport - mingit rapsimist ei ole

Anonymous said...

tere

olen mõelnud ka ise pikki distantse läbima hakata. Äkki saaks mõne nõuande, kuidas talvisel ajal maratoniks valmistuda.

Andres said...

Palju oleneb sellest, mis tasemel jooksja oled ehk mis aega püüdma lähed.

Olen ise teinud kahe erineva põhimõtte järgi:
1. Kui olin 34-minuti tasemel 10 km jooksja, siis oli talvisel ettevalmistusperioodil selline põhimõte, et 5-6 korda nädalas jooksmist - sealhulgas 1 pikem ots (kuni 25 km), 1 kord lõigud hallis (tavaliselt 5x1000 ajaga 3.10/km) ja 3-4 tavalist jooksu väljas (pulsid vahemikus 135 - 155 vastavalt treeningule). Lisaks nendele 5-6 jooksutrennile võis korra või kaks nädalas ka suusatada, aga seda kindlasti klassikalises stiilis ja korra käisime ujulas ning 2 korda jõusaalis (need olid peale jooksutrenne).
2. Viimastel aastatel, kus mul juba ammu enam ajalisi eesmärke pole, olen püüdnud hoida talvel mitmekesist treeningut - paar korda nädalas joosta (sõltuvalt ilmaoludest siis kas väljas või spordihallis), lisaks suusatamist ning jõusaali.

Aga need on puhtalt minu enda kogemused, mis üldjuhul on andnud ka soovitud tulemused.

Anonymous said...

tänan

ühesõnaga, ilma pingutamata ei saa midagi.

Andres said...

Jah, nii ongi. Kui on eesmärk kiirelt pikka maad joosta, tuleb ka vastavalt treenida ja kerge see kindlasti ei ole - või vähemalt ei tea mina kedagi, kelle jaoks oleksid pikamaajooksja treeningud kerged. Aga lihtsalt oma lõbuks tehes on ka nii, et trennid suht kerged ja võistlustulemused ka samas taktis - kehvapoolsed.