Thursday, March 6, 2014

Kas jooksuvõistlused ka sel aastal huvi pakuvad või mitte?

Täna Tartus olles oli nii hommikul kui lõunal Maaülikooli kandis näha väga kerge sammu ja hea kiirusega liikuvaid jooksjaid, mõnel isegi kiri Estonia selja peal. Ilus vaatepilt oli. Eks neid ole ikka hea vaadata, kes oma ala hästi valdavad, olgu see ala siis milline tahes. Aga kõik see tuletas ka mulle meelde, et lisaks maastikurattasõidule ja rulluisutamisele on peagi algamas ka jooksuhooaeg ja jooksuvõistlusi on meil teatavasti kalendris väga-väga palju.

Aga kas siis sel aastal olen ise üldse huvitatud jooksuvõistlustest? Tõsi on see, et huvitatud olen, aga huvi realiseerub ilmselt suhteliselt harva, sest kõike ja kõikjale ei jõua ja ei olegi vaja jõuda. Kui kalendris on kevadest sügiseni 10-le päevale juba ring ümber tõmmatud (ratta- ja rullivõistlused), siis palju aega veel üle võiks jääda?

Kindlasti tuleks osa võtta muidugi vähemalt ühest järvejooksude sarja kuuluvast jooksust, kevadisest Tartu Jooksumaratonist (Otepää-Elva), ühest Pärnu 2Silla Klubi jooksuüritusest ning ehk ka mõnest väiksest kohalikust Tallinnas või lähiümbruses toimuvast jooksust. Muidu tunduks arvatavasti kogu see 2014 aasta kuidagi poolik kui nii olulised jooksuüritused külastamata jääksid :)

Minu samm küll kahjuks nii kerge ei ole ja olema ka ei saa kui täna Tartus nägin, aga keegi peab ju jooksuvõistlustel ka keskmisi või tagapool olevaid kohti täitma. Kuid hea stiili ja kerge sammuga jooksjad Tartus olid minu jaoks sel aastal ühed esimesed tõsisemad kevadekuulutajad Eestis. Kuidas aga tuli meie jaoks kevad Riias, saab näha SIIT

Hea uudis on aga see, et kuigi minu jooksuhuvi on aasta-aastalt järjest vähenenud ning jooksukilomeetrid asendunud ratta- ja rulluisukilomeetritega, on jooksu vastu aina suuremat huvi hakanud üles näitama kaks selle blogiga seotud isikut. Ootame huviga, kuidas neil minema hakkab ...

Sigulda kelgurada oli eelmise nädala kevadises Lätis
üks väheseid  meenutusi lõppevast talvest
Foto autor: Gea

2 comments:

Anonymous said...

Mis värvi need kerge sammuga jooksjad olid?

Andres said...

Noored Eesti jooksjad, sinised dressid, blondid juuksed