Wednesday, February 16, 2011

Kõik päevad ei ole väga lihtsad

Eile oli väga sportlik päev. Päeva jooksul sai räägitud erinevate inimestega ASICS-i uutest mudelitest, sel aastal toimuvatest rattamaratonidest ja nendel osalemistest (ehk siis, millised rattamaratonidest võiksid olla mitteratturitele jõukohased) ja lõpetades andekatele noorsportlastele vajaliku raha leidmise võimalustest erinevatel spordialadel.

Päeva kõige sportlikum osa oli muidugi enda trenn - et eeltoodud jutuga teema ikka kokku läheks, siis oli see rattatrenazööril :) Päris hea ja just tänasesse päeva sobiliku koormuse sai igatahes kätte.

Selle aasta plaane tuleb kahjuks natuke muuta. Ei ole üldse sellega rahul, aga põhjus selleks on väga mõjuv. Mida siis tuleb teha teistmoodi ? Trenne ühtegi ära ei jää, võibolla tuleb isegi juurde võrreldes esialgu planeerituga. Mahud ei vähene, pigem suurenevad. Aga kiirused (s.t. pulss) vähenevad natuke. Madala pulsiga trennide osakaal kasvab peaaegu 100%-ni.

Miks sellised masendavad muutused ? Nendest saan rääkida sügisepoole, kui olen täna avastatud probleemile lahendused leidnud. Vähemalt on enam-vähem teada, mida tegema peab ja kindel on ka, et treenimine kuulub soodsate tegevuste hulka. Saan aru, et viimastes lõikudes toodud jutt on üks paras keerutamine, aga ei tahaks sellest asjast enne rohkem rääkida, kui olen lõplikult korda saanud. Siis on hea rääkida, kuidas suurest probleemist võitu sain :)

Aga iga asi on teatavasti millekski hea. Saan sel aastal väga tugeva vastupidavuse baasi ja selle pealt on hea sügisest edasi minna kiiremate trennidega. Aga mis seal ikka, märtsis on juba selle aasta esimene maraton ja elu läheb edasi !


No comments: