Thursday, February 24, 2011

Riia maraton

Kui me koos TTÜ lugupeetud õppejõududega Riiga jõudsime, polnud päev veel enamuse Riia linna kodanike jaoks alanud. Aasta siis oli 1995, maikuu ja kell oli 5 hommikul. Tallinnas polnud siis veel päris sooja kevadet saabunud, Riias aga oli juba hommikul kell 5 20 kraadi ringis sooja ja aina soojemaks läks :) Sellest ajast on Riia jäänud meelde ja ennast aina uuesti meelde tuletanud kohana, kuhu on hea tagasi tulla ja kus on ka midagi teha on.

Kuna Eestis toimub minu informatsiooni järgi sel aastal üks klassikaline maraton, septembris Tallinnas, tuleb otsida jooksuvõimalusi väljaspool Eestit. See on ka muidugi hea - kui Eestis oleks piisavalt palju hea tasemega linnamaratone, oleks motivatsioon väiksem siit väljapoole minna häid maratone otsima :)

Seega siis, praeguse plaani järgi, kavatsen selle aasta esimese võistlusmaratoni joosta 22. mail Nordea Riga Marathonil. Kuna tegemist ikkagi pika jooksuhooaja suhteliselt algusfaasiga, on plaan joosta nii, et väga üle ei pingutaks. Ise oleksin väga rahul, kui keskmise pulsiga mitte üle 140 saaksin kirja aja alla 3:50. Miks nii aeglane maraton ? Kuna terve selle aasta on mul kergekujuline ravi peal, ei taha pulssi eriti kõrgele viia ja see paneb ka piirid paika - lihtsalt mai lõpuks ei ole ma paremas vormis madala pulsiga jooksmiseks. Kui tuleb parem aeg, on superhea, kui ei tule, pole ka midagi - hea võimalus ikkagi kevadel paar päeva Riias olla ja ilus linnamaraton kaasa teha !

Loodetavasti näeb rajal ka palju eestlastest osavõtjaid !




PS. Riia maratonist tuleb siin kindlasti ka edaspidi juttu - nii enne kui ka peale maratoni !

No comments: