Tuesday, March 15, 2011

Kui ise ei tea, küsi targematelt !

Sellise kuldse lause ütles meile suurepärane koolitaja Mats täpselt 3 aastat tagasi. Põhimõte tundub ju lihtne, aga kas seda on alati väga lihtne täita ?

Mul on olnud pikemat aega tunne, et tervisega ei ole kõik korras. Näiliselt on nagu kõik hästi - kaal alaneb heas tempos, jooksuvorm paraneb ilusasti (eriti võrreldes viimaste aastatega), enesetundel pole ka väga viga, töödki jõuab teha ... aga midagi nagu oleks valesti. Olen selle sisetundega arstide uksi kulutanud alates möödunud sügisest - lõpuks mõned nädalad tagasi ka ühe vastuse sain. Ainuke probleem, et mingit ravi arsti poolt ei määratud. Ainuke soovitus oli - tule aasta pärast uuesti, vaatame, kuidas siis seis on. Muidugi, tegemist pole eluohtliku haigusega, aga see ikkagi natuke segab. Ja oli tunne, et see pole veel kõik.

Ja ei olnudki. Lasin enda tervist testida loodusarstil, kes hindas koplleksselt kogu tervislikku seisundit - eile tulid tulemused. Lisaks ühele teadaolevale probleemile on veel 3 väiksemat probleemi, mida millegipärast muud arstid ei avastanud, kuigi olen viimasel poolaastal korduvalt vereproove andnud ja ühesõnaga teinud enda poolt absoluutselt kõik, et pihta saada, mis valesti on.

Nüüd on siis pilt selleks korraks selge ja ravi algab alates sellest laupäevast ning esimene tsükkel kestab täpselt 4 nädalat. Ravi sisaldab endas väga detailset toitumiskava, kus on täpselt ära määratletud toiduained, mis minu tänasele tervislikule seisundile ja avastatud haigusnähtudele vastavad ja looduslikke ravimeid. Kuna see ravi on organismile raske taluda, alguses isegi väga raske, lasen trennide intensiivsust alla ja praeguse plaani järgi läbin järgmise 4 nädala jooksul üle päeva rahulikus tempos 10-15 km. Vähe küll, eriti veel maratonide perspektiivi silmas pidades, aga parem ikka kui mitte midagi. Pealegi, mis kõige tähtsam - ma juba jõuan maratoni ära joosta ja isegi praeguse vormiga lõpetaks kindlalt Tallinna Maratonil esimese poole seas.

Minu soovitus kõigile, kes tunnevad, et tervisega on midagi valesti, on see, et uurige lõpuni. Niikaua, kui ise tunnete, et kõik asjad on teada, mis viga on. Ja loomulikult tuleb ravi leida neile probleemidele. Usaldage enda sisetunnet, üldiselt see ei peta. Ja küsige julgelt kõige targematelt !

2 comments:

Jaagup said...

Mis meetoditega see loodusarst sul neid probleeme diagnoosis? Kangesti tahaks teada lausa diagnoose, aga saan aru, kui sellest rääkida ei taha.
Igasuguse raviga tuleb olla väga ettevaatlik. Ei soovita mõtlematult kasutada ravimtaimi või teha väga suuri muutusi dieedis.

Andres said...

Saan ikka rääkida pikemalt. Aga saada mulle oma e-maili aadress, siis saadan infot juurde. Minu aadress: andreskeba@hotmail.com