Wednesday, March 23, 2011

Uued jooksujalatsid on ennast 110% õigustanud

Olen nüüd viimased 2 nädalat jooksnud uute Nike Lunarglide`dega. Uskumatu, kui hea on olnud joosta ! Tuleb jälle endale tunnistada kui rumal olin vahepealsel perioodil, et liiga kauaks vanade Asics`itega jooksma olin jäänud. Aga see ei ole esimene kord, kui mingist teemast kirjutamine ja sellele asjalike kommentaaride saamine sunnib enda peas kiiresti oma iganenud tõekspidamisi ümber hindama ja seeläbi õigeid otsuseid tegema. Seekord on igatahes nii läinud :)

Mis on muutunud koos uute tossudega ?
- kui varem hakkasid jalad kergelt tunda andma juba peale 10-dat kilomeetrit ja peale 15-dat tekkis tunne, et kõik jalalihased on muutunud "telliskivideks", siis nüüd ei ole midagi viga ka peale 25-dat kilomeetrit ja ka 3,5 tunnine trenn ei jätnud jalgadele mingit tunnetatavat jälge;
- joostes tunned selgelt, et jalats on pehme, mitte kõva;
- ka psühholoogiliselt on kindlam tunne, et jalgade vigastuseohud on väiksemad; see on eriti oluline, sest ega need jalad vaatamata pika sportlastee jooksul tehtud tohutule hulgale erialastele jõuharjutustele liiga tugevad ikkagi siiani pole.

Tänan kõiki, kes minu jaanuarikuist jooksutossude lugu  http://jookseme.blogspot.com/2011/01/muuge-mulle-tossud-mis-kestaks-igavesti.html kommenteerisid ja mu kvaliteetsete jooksutossude maailma juhtisid !


Ja Nike Lunarglide on tõesti hea jalats, julgeksin omalt poolt huvilistele soovitada !

6 comments:

Anonymous said...

Mis selle hind ka on?

Andres said...

Rademaris oli 2 nädalat tagasi 79 EUR-i; 11. märtsil oli võimalus osta Rocca al Mare Rademaris veel 20 % soodsamalt ehk siis 63-ga.

Rünno Ruul said...

lisaksin juurde, et mul on samasugune tunne iga kord, kui uued tossud ostan, vahet pole mis tootja või mudel on. keskmine kiirus tõuseb ja samas on kergem joosta. Kui toss hakkab "väsima", siis tulebki välja vahetada! Ja seda just treeningu kvaliteeti silmas pidades!

ullarparnat said...

See pani ennast ka tõsiselt mõtlema, et peaks uued sussid kasutusele võtma;)

Andres said...

Soovitan enda näitel igal juhul tosse vahetada, kui need väsima hakkavad. Kasutusiga pidi ka pikenema, kui kasutada üle päeva - ehk siis kui joosta iga päev, peaks kasutuses olema rohkem kui 1 paar.

Gea said...

Mina olen ka nõus, et tosse tuleb vahetada, kui need on läbi joostud.
Tossude ostmine ja esimene kord nendega trenni minna on seda emotsiooni nii väärt!

Nike fännid saavad veel viimaseid kuid nende tooteid odavamalt osta, sest hinnad tõusevad.

http://www.e24.ee/?id=404903