Thursday, April 28, 2011

Eestlased on spordirahvas

Tänasesse päeva mahtus mitmeid kohtumisi paljude erinevate inimestega Lõuna-Eestis - Elvast Pärnuni. Lisaks tööalastele teemadele tuli igalpool nagu iseenesest jutuks sport ja kodukandiga seotud olulisemad sporditeemad - Elvas muidugi laskesuusatamine ja mida lähemale Viljandile, seda rohkem oli teemaks pühapäeval toimuv Viljandi järvejooks.

Huvitav päev oli, sai kuulda paljusid erinevaid arvamusi ja seisukohti Eesti spordi ja sportlaste teemadel. Eriti huvitav on minu meelest see, et kui lugeda näiteks Eesti meediast (s.h. kõige populaarsemast spordiblogist) spordiga seotud artikleid, saadavad neid tihtipeale väga omapärased, et mitte öelda pahatahtlikud anonüümsed kommentaarid - millest võib mulje jääda, et sport küll see asi ei ole, mis paljudes arvutist spordiuudiseid ja -sündmusi lugevates inimestes liiga positiivseid tundeid tekitaks; aga kui reaalses elus inimestega sporditeemadel arutleda, ei kuule küll peaaegu kelleltki midagi negatiivset ühegi Eesti sportlase ega spordiala, k.a. suusatamise kohta. Eks need ongi 2 erinevat elustiili - elu reaalses maailmas ja pärisinimestega ning arvutis ja anonüümseid arvamusi avaldades. Erinevad elud ja erinevad inimesed.

Ümber Viljandi järve jooksuks on kohapeal
soojendus tehtud
Lisaks laskesuuatajatele ootavad Lõuna-Eesti inimesed järgmisel talvel häid tulemusi ka meie suusasprinteritelt; Viljandi järvejooksult oodatakse head kuiva rada - et ei hakkaks juba laupäeval sadama ning soine ala oleks võimalikult lihtsalt läbitav.

Ja Pärnusse on üks väga hea söögikoht tekkinud. Tõeliselt head söögid ja joogid, täna lisas sellele veel erilist sära 20-kraadine soojus ja soe päike. Infot leiab siit.

Ja muidugi - mida rohkem ja kauem Eestis ringi sõita, seda enam hakkab mulle selgeks saama, et järgmine aasta soovime äriga alustada lisaks Eestile ka ühes suuremas linnas. Muidugi kaasneb selle otsusega ka vähemalt 6 kuuks väljavalitud linna elama kolimine. Kas on see soojenduseks Riia või tuleb kohe midagi suuremat ?! Sihiga ikka ... päris suurte linnade suunas:)

No comments: