Thursday, April 7, 2011

Toitumiskava, mis annab täpselt sellised tulemused nagu lubati :)

Olen siin blogis mitmeid kordi juba kirjutanud toitumiskavast, mida hakkasin mõned nädalad tagasi samm-sammult ja 8 päeva tagasi täies mahus rakendama.

Mis on selle ajaga muutunud ja millised on esimesed tulemused ?
- täna tuli osta uued viigipüksid, kuna eelmised olid suureks jäänud;
- kehakaal langeb tempoga 1 kilo/nädalas;
- hommikust õhtuni vältavad väljasõidud klientide juurde on lihtsad - söögiisu on oluliselt vähenenud, kohvipeatuste vajadus puudub täiesti;
- mitmed väiksemad terviseprobleemid kadusid kohe ära.

Aga ka teise poole pealt- ENERGIAT EI OLE !

Ja seda öeldi samuti ette, et alguses on natuke raske - kui tahad kaalu langetada, ei jõua eriti sporti teha ja hea kui töödki jõuad täie pingega terve nädala järjest teha.

Uue kava järgsete toitumisharjumuste omaksvõtmine võtab aega, jääkained väljuvad kehast intensiivselt - kaal väheneb ja jõudu ei ole.

Täitsa huvitav, kaua see energiavaene aeg kestab ? Tean küll ka seda, mida selle aja pikkuse kohta on öeldud, aga huvitav ikkagi - äkki tuleb jõud varem tagasi ?


9 comments:

Karmen said...

Ehk viitsid täpsemalt kirjeldada seda toitumiskava? Olen aru saanud, et kohv ja alkohol on unustatud, kuid millised loobumised-asendused veel ette võtsid?

Allar said...

See jutt võib vastata ainult ühele toitumiskavale, selle nimi on "ÄRA SÖÖ NII PALJU!!!".
Tulemuseks on jah energia kadumine, sest keha saab kerge shoki.

Aga küllap energia ka tagasi tuleb, kui keha harjuma hakkab.

Ilmselt Andres kirjutab varsti ka pikemalt sellest kavast...

Andres said...

Kirjutan pikemalt jah, mai alguses, kui 1 kuu on täis saanud.

Aga lühidalt:
- jookidest on kavas vesi ja mõned taimeteed;
- piimatoodetest söön maitsestamata jogurtit;
- magusaid asju ei ole üldse;
- olemas on peaaegu kõik juur- ja köögiviljad;

90% ulatuses on tegemist aluseliste toiduainetega.

Toivo Ellakvere said...

kas roheline tee läheb ka selle kava alla?

Andres said...

Roheline tee ei lähe, aga 6 erinevat taimeteed lähevad (nt piparmünt, meliss jne.)

Karmen said...

Siis ei imesta, et keha protesteerib täiega selle šoki vastu. Loodan, et ka varem oli juba piisavalt tervislik toitumine, sest muidu on üleminek tõesti karm. Kuskil väljas söömine on vist paras katsumus :). Igatahes soovin tugevat tahet teha sellest enda eluviis.

Andres said...

Aitäh! See pingutus tasub ennast ära. Ja väljas söömisega on jah nii, et ega seda hästi enam teha saagi - hommikul välja minnes oma söögid kaasa :)

Anonymous said...

Tegelikult lihtne. Kui tahad kaalust alla võtta pead vähem sööma, kui ära tarbid. Aga sellega probleem, et jälle kiiresti joosta, siis on vaja palju energiat, kohati ka energiat salvestama. Seega intensiivsel kaalulangetamise perioodil ei pruugi üldse tulemused paraneda, kuigi kaal langeb. Areng on alles siis võimalik, kui soovitud kaal on saavutatud ja energiavajadus ning tarbimine jälle tasakaalus.

Andres said...

Jah, täpselt nii ongi. Mul endal on praegu see küsimus, et kui palju jooksuvorm halveneb sellel kaalulangetamise perioodil võrreldes selle hetkaga, kui toitumiskavaga peale hakkasin. Hea võrdlusalus on tehtud Cooperi test Tallinna spordihallis. Mai alguses plaanin korrata, siis on selge, mis jooksuvormiga on juhtunud aprillikuuga.