Monday, April 25, 2011

Viljandis suve otsimas

Tänane tööpäev möödus meil Viljandis. Nagu ikka, saabub kevad Lõuna-Eestisse natuke varem kui Põhja-Eestisse ja nii tervitaski meid täna Viljandis 20-kraadine soojus.

Viljandis oli fantastiliselt ilus - vaikne, päikseline ... tekkis tunne, nagu oleks kusagil Lõuna-Euroopas:) Kõige selle ilu keskel oli tänaseks lõunaks planeeritud trenn Viljandi järve ääres. Algne plaan oli ring järvele peale teha, et rajaoludest parem pilt ette saada, aga juba eile õhtul hakkasin natuke kahtlema, kas sellel mõtet ikka on. Neid, kes on viimastel päevadel samade mõtetega Viljandis teele läinud, on juba niigi palju ja nii mitmedki neist on oma kogemused siia kirja pannud. Lisaks ütles ka klient, keda täna hommikul külastasin, et ta sõitis laupäeval jalgrattaga raja läbi ja et üks koht (soine ala) on kehvemini läbitav ja ülejäänud kõik ok. Ei hakanud siis seda soist kohta ise katsetama, aga trenn sai järve ääres tehtud küll! 1 tund ja 3 minutit.

Sellise ilmaga on ikka selge rõõm tegeleda vastupidavusaladega õues. Ja Viljandis võeti täna järve lähedal ka päikest:)


Järgmine kord siis Viljandisse juba pühapäeval. Kui tänane päev oli natuke kiireloomuline, siis pühapäev on aega piisavalt, et selles ilusas linnas terve päev veeta!

4 comments:

Anonymous said...

Isegi kõrvemaal sai juba esimese päikse külge. Igatahes jooksusärgi järgi on ära päevitatud:) Viljaandiks peab veel stardikiirendust lihvima. Seal taktika selline, et esimesed 5km tuleb tulistada nagu ainult 5km jooksekski, kuna järve taga on vaid üksikud kohad möödumiseks. Teine spurt algab ligi 2km enne lõppu, kui põllu pealt laiale teele saab:)

l.

Andres said...

Ilmateade lubab pühapäevaks jooksmiseks soodsat ilma. Tänase ilmaga oleks juba päris palav võisteldes hakanud:)

Anonymous said...

Üldiselt oleks jooksmiseks ideaalne +12 kraadi, pilves ja tuuletu ilm. Aga tundub, et tuleb tavapärane viljandi. Suht jahe 5-6 kraadi, tuuline, kohati tibutab vihma.

Anonymous said...

Kui Orika soo kannatab vähegi läbijooksu ja pole nii meeletult tugev vastutuul Riia mnt, ning viimane 1,5km...siis loodan parandada isiklikku rajarekordit. Eelmine aasta hinnanguliselt läks vastutuules 1,5 min kaotsi.