Sunday, September 18, 2011

Puhkusenädal nr.1 ehk kaugemalt vaadatuna tundub kõik selgem

Tänasega saab läbi esimene puhkusenädal, mille jooksul ei ole tehtud ühtegi sportlikku liigutust. Isegi sellist mõtet pole pähe tulnud:) Ja suure spordihuvilise kohta vast kõige imelikum on see, et pole ka vaadanud meediast spordiuudiseid. Välja arvatud tänase Tartu Rattamaratoni lõpu jälgimine.

Kui pikk peaks puhkus olema kahe hooaja vahel? Ilmselt sõltub see paljudest asjaoludest ja selle kohta on ka erinevaid soovitusi, aga enda puhul olen võtnud selle põhimõtte, et jätkan siis kui tekib uuesti suur soov trenni minna. See peaks tähendama, et õige aeg on käes. Loodan, et see hetk tekib millalgi oktoobri esimeses pooles. Senikaua saab kaasa elada Gea jooksuvõistlustele - minul sinna võistlejana niipea asja ei ole; pealtvaatajana aga küll.

Aga mis siis tundub kaugemalt vaadatuna selgem?
- see, kui piiratuks muutub maailmapilt kui liiga palju ühe teemaga tegeleda;
- see, kui vajalik on igas mõttes võtta aeg-ajalt korralikult aeg maha - paljusid asju on võimalik näha hoopis teise nurga alt;
- eriti omapärane on peale nädala-ajast eemalolekut vaadata, mida kirjutatakse mõnes suure aktiivsusega foorumis - nt. ühes spordiürituste keskkonnas rattavõistluste kohta ja ühes väga populaarses spordialases blogis paljud anonüümsed kommentaatorid - tegelikult see ei olegi eriti naljakas. Huvitav, mida ma varem nendes foorumites leidsin, et sinna aeg-ajalt vaatasin?

Ühesõnaga - puhkuse ajastus oli enda jaoks õige.

Sügis on hea aeg metsades matkamiseks

No comments: