Monday, October 31, 2011

48

November, detsember, jaanuar, veebruar - need on kuud, kus trenni tuleb minna hiljemalt kell 3 peale lõunat, kui tahta (enam-vähem) valges oma jooksmine ära teha. Detsembris muidugi soovitatavalt veel varem ja veebruaris peaks ka kell 4 alustades valges jõudma ära joosta, aga selliseks keskmiseks orientiiriks võib kella 3 võtta küll.

Nii nagu eile õhtul alustasin raamatu "Kiirusta aeglaselt" lugemist, võib ka tänase trenni pealkirjaks panna Slow running. See on ka üks muutus, mille oleme rakendanud nüüd uueks hooajaks ettevalmistust alustades - tempod on trennides väga erinevad. Varem kippus enamus trenne minema tempos 6:15/km, pulss 138. Nüüd on kiiremad jooksud sellest ajast kiiremad ja rahulikumad jooksud vastavalt aeglasemad ja ka pulss käitub vastavalt.

Mis mulle tänase 3x2,5 km juures Pirita metsas eriti meeldis, oli see, et alustades pikka sirget, oli selline tunne nagu "tunneli lõpus paistab valgus" - ees kaugel oli selgelt valgem/päikselisem koht metsa lõpus. Slow runningu juures märkab asju, mis muidu nägemata jäävad.

No comments: