Friday, October 21, 2011

Kuidas esimesed trennid läinud on?

Jooksmisega uuesti alustatud. Kohe ka tunda, et on pikem paus olnud. Esiteks muidugi see, et raske on end trenni nö. "ajada" kui ilm väljas selline tagasihoidlik on ja pikem paus seljataga, mis on ka omajagu mugavaks teinud. Aga kui kõige raskem tegevus - jooksutossude jalgapanemine - tehtud on, läheb edasi juba lõbusamalt.

Eilne trenn oli väga lahe - kerges tempos 5 km Pirita metsas. Metsas on parajalt porine ja nagu keegi kusagil ka hiljuti kirjutas, on sügis ju krossijooksuks parim aeg. Ja seda saab nüüd ikka mõnda aega nautida. Seniks kuni lumi maha tuleb.

Millega jooksupaus veel tunda annab? Pulss on kõrge. Esimestes trennides kohe eriti kõrge. Huvitav on vaadata, kuidas edasi läheb. Aja- ja pulsivõrdlused on möödunud hooajast kõik kirjas ja nüüd saab võrrelda, kuidas seekord areng toimuma hakkab.

Nagu ilmselt blogilugejad ka märganud, oleme enda jooksudistantse märgatavalt lühendama hakanud võrreldes eelmise jooksuhooajaga. Keskendume algaval hooajal eelkõige kiiruse arendamisele ja lühematele jooksumaadele ja kui õnnestub siin endale püstitatud eesmärgid täita, ootavad kunagi ehk taas ees ka pikemad distantsid.


2 comments:

Anonymous said...

soovin edu ja jaksu jooksutossude jalgapanekuks ja head kiiruse arendamist ! ;)

Andres said...

Saad tulla staadionile stopperiga aega võtma:)