Sunday, October 23, 2011

Selle hooaja pikad jooksud ehk Muutused vol.2

Kuigi sel hooajal ootavad võistluste näol ees lühemad võistlusmaad (peamiselt 3000 - 10 000 m), kuuluvad ettevalmistuskavasse ka iganädalased pikemad jooksuotsad. Suur vahe eelmiseks hooajaks valmistumisega on aga pikkade otsade pikkuses. Kui eelmisel aastal läksid need järjest pikemaks, siis sel hooajal = pikk jooks 70-90 minutit. Ehk siis sõltuvalt ilmast, maastikust ja teeoludest sel sügisel-talvel 12-16 km.

Analoogset põhimõtet pikkade jooksude puhul olen ka varasemalt kasutanud (treeneri poolt soovitatuna) 90-te alguses, kui samuti olid võistlusdistantsid kuni 10 km. Alguses tundusid need ka toona liiga lühikesed, aga hiljem harjus ära ja need ka õigustasid ennast tulemuste näol igati. Tänud veel tagantjärgi treener Toomas Turbile, kes 90-te alguses minu initsiatiivi liiga palju treenida mitmel korral pidurdas ja ilusasti ära põhjendas, miks ei ole vaja nii palju trenni teha.

Tänane trenn oli 7,5 km ja tempo läks alguses iseenesest üles - kerge joosta jne. Siis pidurdasin distantsi teisel poolel natuke - hea kerge trenn ilusa jooksuilmaga.

Varsti ootavad jälle ees sellised jooksurajad

No comments: