Wednesday, January 25, 2012

Ameerikast Viljandini

Eilne päev oli otsast lõpuni seotud spordiga. Isegi nii palju, et ei jõudnud õhtul planeeritud lugu kirjutada.

Praegu saavad kirja esimesed suuremad spordiga seotud emotsioonid eilsest päevast; ülejäänud jäävad oma järge ehk õiget hetke ootama.

Olude "sunnil" olen pidanud hakkama tundma suuremat huvi nii Põhja- kui Lõuna-Ameerika vastu. Ja kuna internetis on nüüdseks piisavalt nende kohta uuritud, oli järgmine käik raamatupoodi. Esimene (ja ka ainuke väga hea) raamat, mis Ameerika-teemal vastu vaatas, oli minu kunagine lemmikblogija Pullerits ja tema poolt kirjutatud "AMEERIKA. Idaranniku pilvelõhkujatest Metsiku Lääne kanjoniteni." Kuna raamat on välja antud aastal 2008 ja siis oli Pulleritsu blogi veel superhea, peab ka Eesti ühe kuulsaima harrastussportlase raamat väga hea olema. Lisaks andis raamatule omapoolse hinnangu minuga kaasas olnud nö. kriitik, kes luges kohe poes ca. 10 minutit ja kiitis ostu heaks.


Seega, järgmine nädalavahetus möödub suures osas Pulleritsu raamatut lugedes. Võibolla leian siit raamatust lisaks Ameerika teemadele ka inspiratsiooni, kuidas ennast spordirajal kiiremini liikuma saada ?

Teine minu jaoks oluline teema on selle kevade jooksuhooaja algus ja esimesed võistlused - Kõrvemaa Kevadjooks ja Ümber Viljandi järve jooks. Need on jooksud, millest mõlemast olen viimasel paaril aastal osa võtnud ja oli plaanis ka sel aastal osaleda. Vaadates jooksukalendrit, ootas ees väike üllatus - Kõrvemaa Kevadjooks oli tõstetud nädal aega hilisemaks võrreldes tavapärase toimumisajaga - toimub seega 28.04 ja Ümber Viljandi järve jooks juba paar päeva hiljem ehk 01.05. Kaldun arvama, et üks nendest üritustest selle manööverduse tõttu natuke kaotab.

Sellel ümbertõstmisel on muidugi ka üks positiivne mõju - kavasse sobib paremini 21.04. ühes Tallinna ööklubis toimuv vinge kontsert!

No comments: