Friday, January 27, 2012

Neljapäev on spaapäev

Nii on välja kujunenud, et neljapäevade üks lahutamatu osa on spaalkülastus - selles linnas, kus siis parajasti sel neljapäeval oleme. Tuleb see ka sellest, et neljapäevad on tavaliselt klientidega kohtumise päevad ja kui tööpäev kusagil Tallinnast kaugemal lõpeb, on hea mõte enne pikka kojusõitu kohalikust spaast läbi käia.

Eilne päev oli natuke erinev eelmistest neljapäevadest ja möödus Tallinnas. Aga et jätkata neljapäevaste spaade traditsiooni, sai see käik ette võetud ka Tallinnas. Spaade külastamisel on üks oluline tegur aeg, millal sinna minna - kui muidugi tahta enam-vähem vaikses keskkonnas olla. Seega siis kell 16:00 ja Meriton Grand Conference & Spa Hotell.

Ligipääs spaale, mis asub Tallinna kesklinna lähedal, on hea. Parkida saab otse ukse ette. Vee- ja saunakeskus jätab juba sisenemisel hea mulje - avar riietusruum, vähe inimesi (ikkagi ju neljapäev ja tööpäev veel kestab!), korralik avar veekeskus, lärmavaid lapsi ja jauravaid turiste ei ole. Mida veel tahta?

Saunu on Meriton spaas 4: tavaline soome saun, aroomisaun, soolasaun ja aurusaun. Kõige rohkem meeldis neist saunadest aurusaun - viibisin seal küll vist vähemalt 40 minutit 2,5 tunnist, mis kokku spaas olin. Aroomi- ja soolasaunad olid ka korralikul tasemel; soome saunaga on vähemalt minul alati see probleem, et lava on nii kuum, et ei saa seal normaalselt istuda - nii ka eile.

Veekeskuses oli kõigile piisavalt ruumi - kaks väga suurt mullivanni (ei olegi nii suuri mujal spaades näinud) ja kaks suurt basseini. Igati lahe koht ja 2,5 tundi möödusid nagu üks hetk.

Nagu ikka, kus on tegu spordi ja sportlastega, saab alati ka nalja. Ja eile sai seda rohkem kui tavaliselt.

Samas kompleksis spaaga asub ka spordiklubi ja jõusaalist avaneb pilt otse alla basseinidele. Jõusaalis käivad teadagi tugevad ja ilusad noormehed. Tõstavad kangi, taovad poksikotti. Kõige ilusamad ja vihasemad viskavad iga paari minuti tagant hindava pilgu "all" toimuvale, kui on midagi vaadata, on pilk pikem. Ja lähevad taovad oma poksikotte edasi. Nagu ikka jõusaalisportlased:)

Pool veekeskuses oldud ajast saime jälgida aqva sumba treeningut. Viis seda läbi ülienergiline hispaania mees; millised emotsioonid, milline muusika, milline teatraalsus; need, kes proovisid basseinis seda järgi teha, mida ta basseini ääres ette näitas ... kui 30% pihta saadi, oli tublisti saadud.

Igatahes lähen varsti sinna spaasse uuesti.

Täpsemat infot Meriton spaa kohta saab SIIT

No comments: