Sunday, February 19, 2012

Tugitoolisportlase Tartu Maraton

Igal talvel tuleb ühel veebruarikuu pühapäeval ärgata harjumatult vara - nii 8.30 paiku. Miks? Sest sel ajal algab ETV`st otseülekanne rahvaspordi nr. 1 sündmuselt Eestis - Tartu Maratonilt. Nii ka täna - polnud veel silmigi päris lahti saanud, kui kuulsin juba Marko Kaljuveeri ja Margus Aderi emotsionaalset rõkkamist kaamerate ees. Milline saaks veel parem äratus olla :)

Olen kuulnud, et Tartu Maratonil osalemine annab osalejatele väga positiivseid emotsioone, mis jäävad kauaks meelde. Mina saan täpselt samasugused emotsioonid kätte televiisorist - samuti väga positiivne päev, mis jääb kauaks meelde. Ilmselt aitab sellele kaasa ka see, et olles ise erinevatel suusamaratonidel osalenud ja olen ka Tartu Rullimaratonil 4 korda osalenud, tean üsna täpselt, mida Tartu Maratoni läbimine tähendab. Ka rada on suures osas tuttav. Niiet alati ei olegi vaja kuhugi kaugele sõita, et häid emotsioone kogeda:)

Suvine Tartu Maraton rullidel; +35; "surm silme ees" juba stardis

Tänane ülekanne ETV`st oli muidugi eriline - rohkem kui 4-tunnisest ülekandest oli kvaliteetse pildiga lõike väga vähe. Aga seda rohkem sai tähelepanu pöörata muule - Jaanus Teppani asjalikele kommentaaridele (ta teab seda rada täiesti peast ja telepilti väga vaja ei olnudki), säravatele kommentaatoritele ja kommentaaridele joogipunktides ...

Ja muidugi, muidugi - Eesti hetkel vaieldamatult kuulsaim suusataja Priit Pullerits. Kui Priit oli juba aastaid tagasi koos Kristina, Andruse ja Jaaguga Eesti 4 tuntuima suusataja hulgas, siis nüüd on temast tuntuse poolest saanud suveräänne liider. Kellelt võeti lisaks välismaalastele korralik pikk intervjuu peale finišit ? Kellele elati rajal eestalstest kõige enam kaasa ? Kellega diskuteeritakse blogi vahendusel täna-homme vaieldamatult kõige rohkem Tartu Maratoni teemadel ? Muidugi Priiduga. Ja rõõm oli kuulda, et ta ise oli oma etteastega rahul.

Ja lõppude lõpuks tõuseb tugitoolisportlane ka diivanist püsti ja läheb liigutab ennast maratonimeeste kombel paar tundi, et ka tulevikus suuri maratone läbivate meeste hulka kvalifitseeruda.

2 comments:

Anonymous said...

Kuidas on saanud Tartu maraton endale tiitli "rahvaspordi nr. 1 sündmus Eestis"? Osavõtjate arv, ajalugu?

Andres said...

Ajalugu kindlasti; osavõtjate arvult neliküritus tervikuna. Minu meelest on tegemist rahvaspordi nr. 1 üritusega Eestis.