Thursday, November 15, 2012

Estonian Air ei rõõmusta

Juba mõnda aega on meedias negatiivses mõttes teemaks Estonian Airiga seonduv. Mulle ei meenu, et oleks kunagi Eestis kohanud suurt ettevõtet, mida on halvemini juhitud. Kaugelt on ju selliseid asju kohati ka naljakas vaadata, aga kui sel nädalal tuli teade, et Viini lendamine lõpetatakse ära 23. märtsil, siis enam nii naljakas ei olnudki. Nimelt toimub Viinis jooksumaraton 14. aprillil, milleks ma hoogsalt juba pikemat aega valmistun ning kuhu oli plaanis minna Estonian Airiga. Piletid ka muidugi ostetud :(

Sellises olukorras kasutan ma tavaliselt sellist mõtlemist, et panen enda jaoks paika, milline on kõige kehvem lõpptulemus ja kui õnnestub saavutada sellest midagi paremat, on juba hästi. Praegu on minu jaoks kõige kehvemaks lõpptulemuseks kui makstud piletiraha ei tagastata ja tuleb osta uued piletid (tõenäoliselt otse ka lennata ei saa vaid tuleks vahemaandumisega lend teha). Kaotus tuleb suur nii rahaliselt kui ajaliselt, sest tegu on kahtede edasi-tagasi piletitega.

Kui õnnestub saavutada midagi paremat - s.t. Estonian Air maksab piletiraha tagasi või korraldatakse Estonain Airi kulul mingi muu variandiga Viini edasi-tagasi sõit, oleks tegemist lausa ideaalse olukorraga.

Ei ole hea olukord, aga nagu on öeldud: "Mis ei tapa, teeb tugevamaks!"

Viini kohvik

No comments: