Sunday, November 25, 2012

Tartu Novembrijooks

Eile tehti ajalugu. Toimus esimene Tartu Novembrijooks. Kelle jaoks oli tegemist jooksuhooaja viimase võistlusega, kelle jaoks uue hooaja esimesega. Aga kõige olulisem on, et hilissügisesse on lisandunud üks väga hästi korraldatud jooksuvõistlus. Ja pealegi veel fantastiliselt ilusas kohas.

Seda, et jooksu korraldajad tublisti vaeva näevad ürituse korraldamise nimel, oli tunda juba oktoobri alguses kui info jooksu toimumise kohta avalikuks tuli. Nimelt said kiiremad registreerijad üritusele tasuta. Ja see kiirem registreerimine kehtis terve oktoobri jooksul. Tasuta üritus (kasvõi kiirematele registreerijatele) eeldab piisavalt tugevate toetajate olemasolu. Ja seda, et toetajaid oli piisavalt, oli tunda ka eile hommikul kui osavõtunumbri kätte sain. Koos numbriga anti osalejatele üle palju sooduskuponge (+ veel mõned päevad varem Olerexi sooduskaart) ja nende kupongidega on ka reaalselt midagi ette võtta.

Jooks toimus Kvissentali elamurajooni tänavatel. Rada oli suhteliselt kerge; vaid teine kilomeeter oli väiksemate tõusudega. Arvestades, et stardis oli päris palju osalejaid (320), arvasin, et kohati võib rajal ka kitsaks minna, aga tegelikkuses seda ei juhtunud. Peamine märksõna minu jaoks raja osas on, et ümbruskond oli väga ilus.

Minu isiklik maksimumplaan oli hoida sama tempot, millega jooksin SEB Sügisjooksul 10 km (ca. 5.40/km). Viimase 2 kuu jooksul olen küll korralikult harjutanud, aga peamiselt muid alasid ja seega puudus alla 6.00/km jooksmise kogemus juba pikemat aega. Plaan õnnestus peaaegu sekundipealt ja see andis 320 lõpetaja hulgas 211. koha.

Mis 1. Novembrijooksust meelde jääb?
- korraldus toimis perfektselt - kõik oli täpselt nii, nagu lubatud ja lisaks olid korraldajad ka väga rõõmsa ja sõbraliku olemisega - see ei ole meil Eestis liiga tavapärane;
- ilm, rada, ümbruskond - ideaalne keskkond jooksmiseks;
- väga positiivsed emotsioonid alanud 2013. hooajaks.

Foto on võetud jooksu korraldaja MTÜ Treenitus
FB lehelt

No comments: