Sunday, December 2, 2012

Kuukaart motiveerib!

Eilsega sai täis 2 nädalat ajast, kui hakkasin Viimsi SPA spordiklubis käima ja on aeg teha esimesed kokkuvõtted. Kuna varasem kogemus jõusaalide ja spordiklubidega jääb paljude aastate taha, oli paar nädalat tagasi väike dilemma - kas osta kohe kuukaart või võtta alguses lihtsalt 10 korra kaart, et vaadata, kas üldse meeldib. Otsustavaks sai kaartide väike hinnavahe (ainult 15 €) ning otsustasingi kuukaardi kasuks.

Kui vaatasime eile üle, mitu korda on Viimsi SPA-s siis käidud 15 päeva jooksul, näitas kalender, et eile oli juba 9-s kord! Pean ütlema, et seda on uskumatult palju, eriti kui arvestada, et novembri algusest kuni detsembri keskpaigani on iga-aastane kõige kiirem tööperiood ning tööpäevad venivad tihtipeale märkamatult kuni 12 tunni pikkusteks ja tööpäevi on nädalas rohkem kui 5.

Tuleb seega öelda, et kuukaart motiveerib harjutama! Esmapilgul tundus Viimsi SPA kuukaart kallis - 75 €. Nüüd, 2 nädalat hiljem, enam sellist tunnet ei ole. Selle 75 € eest saab ka vääriliselt vastu! Mida siis Viimsis 75 € eest kuus saab?
Piiramatu kasutusaeg igal päeval kella 7-23:
- jõusaal (väga heal tasemel minu meelest)
- kõikvõimalikud erinevad rühmatreeningud
- ujula (kus üldiselt on võimalik ujuda üksinda või kahekesi rajal)
- SPA- ja saunakeskus (kui reede õhtu - pühapäeva pärastlõuna välja arvata,
  ei olegi siin liiga ülerahvastatud).

Tagantjärgi saab öelda, et kuukaart oli ka seetõttu õigem otsus (võrreldes 10x kaardiga), et see nö. "paneb iseenesest" rohkem treenima - oled ju maksnud korraliku summa ära ja lihtsalt ei ole võimalik enam õhtuid kodus diivanil veeta, ise mõeldes, et " täna on ju kehv ilm, jätaks selle trenni homseks".

Seega tuleb 2 nädala pärast osta uus kuukaart ja siis jälle uus jne jne ... et Tartu Maratoniks ikka korralik paaristõuge olemas oleks, järgmise aasta maastikurattamaratonideks piisavalt jõudu ja vastupidavust kogutud  ning jooksmine ja eriti rulluisutamine ka võistlustel uutes seltskondades mööduksid!

Milline näeb välja minu nädalane treeningkava Viimsi SPA spordiklubis, kirjutan järgmisel korral. Kava on igatahes minu jaoks huvitav, sest arvestab ettevalmistumist 4 erinevaks vastupidavusalaks ning ühel alal on harjutamine teadlik.

Uudishimulik orav kevadises Londonis

No comments: