Saturday, December 29, 2012

Tipphetked spordis 2012

Aasta lõpus on hea tagasi vaadata möödunud sportlikule aastale; eriti hea on seda teha sel aastal kui avastatud ja kogetud sai palju uut.

Selle aasta isiklikud tipphetked spordiradadel olid:

- Rulluisutehnika omandamine ning stabiilse kiiruse 30 km/h saavutamine paarikilomeetristel lõikudel. Aasta tagasi ei oleks uskunud, et hakkan rullidel sõitma arvestatava kiirusega ning jõuan võistlejaterivi tagumisest otsast rivi keskele. Eriti huvitav oli teada saada, et muutes tehnikas ühte kõige olulisemat nüanssi (see on võimalik omandada ca. 20 minuti jooksul) paranes minul maratoni sõiduaeg ca. 10-15 minutit.



- Green Card`i tegemine golfis. Mõned aastad tagasi pidasin golfi vanemate inimeste alaks ning tundus, et see ala on mõeldud peamiselt neile, kes muud sporti teha ei jõua. Peale golfiga tõsisema tutvuse tegemist võib öelda, et tegemist on alaga, mille heal tasemel tegemiseks peab olema nii väga heas füüsilises- kui vaimses vormis. Tegemist oli väga suure silmaringi avardumisega.



- Jooksmine Kreetal. Olen ka varasemalt paljudel soojamaareisidel käinud, aga jooksmas käisin tõeliselt kuumas kliimas esimest korda. Ja jällegi võib öelda, et senine arusaam oli olnud vale - kuumas kliimas (+36 kraadi varjus) ei ole eriti raske joosta kui valid õige tempo ja jood piisavalt. Samuti on kuumas kliimas täiesti võimalik paarkümmend minutit järjest mäkke joosta. Kõige paremini jäi muidugi meelde ühe inimese küsimus, kes tänava äärest hüüdis siiralt imestunud näoga "Are you going to the Olympic Games?"


- Hommikuti väga vara Pirita rannas jooksmine; Hiiumaal murul paljajalu jooksmine. Mõlemad harjutuskohad olid minu jaoks uued, aga samas väga lahedad kohad, mis andsid hoopis teistsuguse tunde kui tavapärane metsas jooksmine.


Oli väga rõõmus spordiaasta, mis lõpeb samuti kahe sportliku päevaga.

Soovin kõigile lugejatele rõõmsat ja sportlikku aastavahetust!

No comments: